O-STA

Techsplosion se je pridružil licenčnemu programu SigmaTel

AUSTIN, Teksas, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 10. marec 2006 - SigmaTel, Inc. (NASDAQ:SGTL), vodilno podjetje na področju večpredstavnostnih polprevodniških vezij za mešane signale, je danes sporočil, da se je britanski Techsplosion Limited, podjetje za prodajo elektronskih naprav na drobno in debelo, pridružil globalnemu licenčnemu programu SigmaTel. Sporazum med drugim določa, da bo Techsplosion podjetju SigmaTel plačeval licenčnino za prodajo vsakega prenosnega mp3 glasbenega predvajalnika, ki ne bo temeljil na rešitvah podjetja SigmaTel. Po preteku kratkega prehodnega obdobja bo licenčnina znašala 4% ali 4 evre za vsak prodan mp3 predvajalnik vreden 100 evrov, ki ne bo vseboval izdelkov podjetja SigmaTel.

"V prihodnosti bomo zahtevali, da bodo vsi naši predvajalniki opremljeni z vezji podjetja SigmaTel. Zadovoljni smo, da lahko našim kupcem ponudimo SigmaTelove kakovostne MP3 rešitve," je dejal predstavnik Techsplosion Limited Amar Kapoor. "Spoštujemo veliko število SigmaTelov patentov in želimo te patente upoštevati pri našem poslovanju preko licenčnin, ki jih bomo dodatno zaračunali ob nakupu vsakega predvajalnika, ki ne bo temeljil na rešitvah podjetja SigmaTel."

"SigmaTelovo poslovanje temelji na inovativnosti in naša uspešnost je odvisna od naše sposobnosti zaščititi to inovativnost," je dejal SigmaTelov predsednik uprave Ron Edgerton. "Sporazum s Techsplosion našim kupcem v Evropi zagotavlja da bodo še naprej deležni prednosti najboljše prenosne glasbene tehnologije na trgu."

SigmaTel je svoj licenčni program za zaščito intelektualnih pravic (IP) razširil januarja letos. Licenčni program obsega IP, ki se uporablja v MP3 predvajalnikih, v prenosnih avdio sistemih na vezju (SoC) za MP3 predvajalnike, obsega pa tudi patente, ki jih je SigmaTel pridobil na Kitajskem, v Koreji, Evropi in Združenih državah Amerike.

Več o podjetju si preberite na www.sigmatel.com.

O podjetju SigmaTel:

SigmaTel Inc. s sedežem v Austinu v zvezni državi Teksas, ZDA, je podjetje, ki je svojo celotno proizvodnjo silicijevih rezin oddalo zunanjim partnerjem. SigmaTel načrtuje, razvija in trži lastna analogna vezja z mešanim signalom, ki se uporabljajo v raznovrstnih digitalnih izdelkih s področja zabavne elektronike in računalništva. Ti izdelki obsegajo prenosne predvajalnike stisnjenih zvočnih datotek, kot so MP3 predvajalniki; prenosni in namizni računalniki; digitalne video kamere; večfunkcijske periferne naprave; digitalni TV sprejemniki; in televizijski komunikatorji. SigmaTel ponuja celovite sistemske rešitve, ki obsegajo integrirana vezja, prilagodljivo strojno programsko opremo in ostale programe, orodja za razvoj programske opreme, referenčne načrte, in podporo za aplikacije. Podjetje se osredotoča na nudenje sistemskih rešitev, ki strankam omogočajo enostavno predstavitev in ponudbo majhnih, lahkih, varčnih, zanesljivih in cenovno ugodnih elektronskih izdelkov. S pridobljenim certifikatom 9001:2000 je SigmaTel zavezan nudenju zmogljivih in kakovostnih izdelkov, z zagotovljeno podporo strankam.

Previdnostna izjava:

Ta izjava za javnost vsebuje napovedne izjave, ki temeljijo na trenutnih pričakovanjih podjetja SigmaTel. Te izjave vsebujejo besede kot so "pričakovati", "bo", "bi moralo", "predvidevati", "načrtovati", "verjeti", "nameravati", in ostale podobne fraze, ki se nanašajo na SigmaTel ali opisujejo dogodke v prihodnosti. Take izjave odražajo trenutne poglede in predvidevanja podjetja SigmaTel, a so obenem podvržene različnim tveganjem in negotovostim, ki lahko povzročijo, da se bodo dejanski rezultati bistveno razlikovali od teh napovedi. Na tako razlikovanje lahko vpliva večje število pomembnih dejavnikov, prav tako pa SigmaTel ne more napovedati ali nadzorovati dogodkov, ki se bodo dogodili v prihodnosti. Za pregled dejavnikov, ki bi lahko vplivali na SigmaTelove poslovne rezultate ter povzročili, da bi se le-ti bistveno razlikovali od rezultatov napovedanih v izjavah o prihodnosti, si oglejte poročila, ki jih je SigmaTel podal ameriški Komisiji za vrednostne papirje (SEC), predvsem na obrazcu 10-K, ki je bil oddan 24. februarja 2006.

SigmaTel je zaščitena blagovna znamka podjetja SigmaTel Inc. Vsi ostali izdelki in imena znamk, ki se pojavljajo v tem sporočilu za javnost, so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov. Vse specifikacije se lahko spremenijo brez obvestila.

KONTAKT:

SigmaTel, Inc., Austin

Rebecca Gonzales,

+1 512-381-3922

Press@sigmatel.com