O-STA

V Ljubljano prihaja največja evropska znanstvena konferenca o energetskih trgih in delovanju energetskih sistemov

V Ljubljano prihaja največja evropska znanstvena konferenca o energetskih trgih in delovanju energetskih sistemov (arhiv UL FE)
Fakulteta za elektrotehniko je že leta 2019 gostila največjo evropsko znanstveno konferenco o energetskih trgih in delovanju energetskih sistemov (arhiv UL FE)

Med 13. in 15. septembrom bodo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (FE UL) v sodelovanju s svetovnim združenjem Inštitut inženirjev elektrotehnike in elektronike (ang. Institute of Electrical and Electronics Engineers - IEEE) organizirali 18. mednarodno konferenco o evropskem energetskem trgu (ang. 18th International Conference on the European Energy Market - EEM22).

Vsebine konference podlaga za oblikovalce energetskih politik

Največja evropska znanstvena konferenca na temo energetskih trgov in delovanja energetskih sistemov, ki bo v Ljubljani potekala že drugič, vsako leto združi več kot 200 mednarodnih strokovnjakov, znanstvenikov in gospodarstvenikov, ki izmenjujejo mnenja, izkušnje ter izsledke raziskav o številnih vprašanjih, povezanih s pametnimi omrežji, trgovanjem z energijo in novostmi na ravni elektroenergetskega sistema. Konferenca EEM22 je kot prestižni dogodek platforma za izmenjavo idej. Prispevki, predstavljeni na konferenci, so trdna podlaga za oblikovalce energetskih politik.

Kakšna je prihodnost energetskih trgov?

Na konferenci bodo poleg predstavitev znanstvenih člankov (po)doktorskih raziskovalcev iz vse Evrope potekala omizja z vabljenimi govorci, ki bodo govorili o prihodnosti energetskih trgov in prihajajočih spremembah z vključitvijo aktivnih porabnikov v elektroenergetsko omrežje. Med govorci bosta Pietro Rabassi, direktor za trge srednje Evrope pri podjetju Nord Pool, ter Laurentt Schmitt, direktor podjetja Dcbel Europe. Registracija na konferenco je možna do petka, 9. septembra, prek uradne spletne strani konference.

Predstavitev energetskih projektov z različnih področij

Poleg uradnega dela bodo na konferenci predstavljeni energetski Horizon2020 projekti z različnih področij, ki si jih lahko brezplačno udeležijo vsi zainteresirani. Gre za projekte s področja baterij in hranilnikov energije, čezmejne izmenjave električne energije in fleksibilnosti sistemov, energetskih skupnosti ter zmanjševanja energetske odvisnosti od ruskega plina. Za udeležbo na predstavitvah je potrebna prijava.

Več informacij o konferenci in programu je na voljo tukaj.