O-STA

Družba Syntagma Capital začela ekskluzivna pogajanja za izčlenitev pomembnega dela podjetja Imerys, ki se ukvarja s trgi papirja, v vrednosti 390 milijonov evrov


BRUSSELS--(BUSINESS WIRE)-- Družba Syntagma Capital je danes sporočila, da je začela ekskluzivna pogajanja za nakup nekaterih sredstev družbe Imerys, ki proizvaja kaolin, mleti kalcijev karbonat ("GCC"), oborjeni kalcijev karbonat ("PCC") in lojevec, ki se uporabljajo predvsem na trgih papirja, celuloze, kartona, embalaže, keramike in gradbeništva, pri čemer je vrednost podjetja 390 milijonov evrov, vključno s prihodki na podlagi prihodnjih rezultatov poslovanja. Dejavnosti opravlja približno 950 zaposlenih v 24 obratih, 7 distribucijskih terminalih ter 2 centrih za raziskave in razvoj v Evropi, Ameriki in Aziji. Skupno je prodaja iz teh dejavnosti leta 2021 znašala približno 400 milijonov evrov.

Predlagana transakcija, za katero je treba izpolniti običajne odložne pogoje, vključno z obveščanjem in posvetovanjem s sveti delavcev ter drugimi regulatornimi odobritvami, bo predvidoma zaključena do konca prve polovice leta 2023.

"Družba Syntagma je navdušena nad priložnostjo za naložbo v podjetje, ki je vodilno na svetu in zadovoljuje ključne potrebe kupcev na številnih končnih trgih. Podjetje je že vrsto let osrednji del podjetja Imerys in cenimo zaupanje podjetja Imerys v našo sposobnost vodenja podjetja in izvedbe transakcije, ki je primerna za vse deležnike. Syntagma se veseli nadaljnjega tesnega sodelovanja z Imerysom, ki bo ostal dolgoročni partner, da bi podjetje razvijali kot uspešno samostojno družbo. Transakcija odraža strategijo podjetja Syntagma za pridobivanje podjetij, ki bodo imela koristi od novega lastnika, ki bo spodbujal naslednje področje rasti," je dejal Sebastien Kiekert Le Moult, glavni partner podjetja Syntagma. "Naše bogato strokovno znanje in izkušnje na področju izčlenitev in sposobnost obvladovanja zapletenih situacij potrjujeta, da je Syntagma prednostni partner za velike družbe pri zapletenih čezmejnih transakcijah izčlenitve."

Alessandro Dazza, generalni direktor podjetja Imerys, je dejal: "V družbi Syntagma smo našli partnerja, ki deli Imerysove vrednote in strast do zagotavljanja rešitev na področju mineralov na odgovoren način. Prepričani smo, da bodo naši zaposleni, stranke in celotno podjetje pod novim lastništvom cveteli in se razvijali. Rad bi se zahvalil ekipam v vodstvu, dejavnostih in funkcijah za njihovo izjemno delo pri izgradnji tega podjetja v preteklih letih. Vem, da bodo tudi v prihodnje dosegali odlične rezultate."

"Ekipa podjetja Syntagma ima bogate izkušnje z vlaganjem v kompleksna in globalna podjetja s področja industrije in materialov ter z njihovim upravljanjem. Podjetje je odlična platforma s pomembnimi priložnostmi za rast," je dejal partner podjetja Syntagma Frank Coenen. "Pričakujemo, da bomo izkoristili globalno prisotnost podjetja, močne odnose s strankami, raziskave in razvoj ter tehnične zmogljivosti, da bi pospešili njegovo rast, tako organsko kot z usmerjenimi naložbami v združitve in prevzeme na ključnih proizvodnih področjih in geografskih območjih. Z veseljem vlagamo v podjetje in se veselimo sodelovanja z vodstveno ekipo, zaposlenimi, strankami in dobavitelji."

Ekipo podjetja Syntagma, ki je sodelovala pri transakciji, so sestavljali Sebastien Kiekert Le Moult (vodilni partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), Fabio Yamasaki (podpredsednik), Ludovic Ruffenach (višji sodelavec) in Gabriele Lo Monaco (sodelavka).

O družbi Syntagma Capital

Družba Syntagma vlaga v podjetja, ki imajo koristi od praktičnega operativnega strokovnega znanja, da bi pospešila rast in izboljšala uspešnost za vse deležnike. Smo pravi upravljavci z izkušnjami z delom v podjetjih in njihovim upravljanjem na svetovni ravni, pri čemer uporabljamo svoje notranje vire za razvoj uspešnih strategij, njihovo izvajanje za uresničitev celotnega potenciala in ustvarjanje trajnostne dolgoročne vrednosti. Družba Syntagma vlaga in upravlja podjetja v številnih panogah s posebnim poudarkom na trgih materialov, kemikalij, industrijskih in poslovnih storitev ter vključno s proizvodnjo, distribucijo, prevozom in logistiko, najemom opreme, storitvami povezanimi s kovinsko industrijo in drugimi panogami. Syntagma je zavezana visokim standardom ESG pri vseh svojih naložbah in ima sedež v Bruslju v Belgiji. Za več informacij obiščite: https://syntagmacapital.com

O družbi Imerys

Imerys, vodilni svetovni dobavitelj posebnih rešitev na osnovi mineralov za industrijo s 4,4 milijarde evrov prihodkov in 17.000 zaposlenimi leta 2021, zagotavlja funkcionalne rešitve z visoko dodano vrednostjo v številnih sektorjih, od predelovalne industrije do potrošniškega blaga. Skupina se pri zagotavljanju rešitev opira na svoje razumevanje aplikacij, tehnološko znanje in strokovno znanje na področju znanosti o materialih, in sicer z obogatitvijo svojih mineralnih virov, sintetičnih mineralov in formulacij. Imerysove rešitve prispevajo k bistvenim lastnostim izdelkov strank in njihovemu delovanju, vključno s toplotno odpornostjo, trdoto, prevodnostjo, motnostjo, trajnostjo, čistostjo, lahkotnostjo, filtracijo, absorpcijo in vodoodbojnostjo. Imerys je odločen, da se bo razvijal odgovorno, zlasti s spodbujanjem nastanka okolju prijaznih izdelkov in postopkov. www.imerys.com

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220908005789/en/

Kontakt

Marie Ciparisse
Telefon: +32 (0)2 315 70 12
E-pošta mciparisse@syntagmacapital.com

Vir: Syntagma Capital

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.