O-STA

Paysafecard prihaja v Slovenijo

Pospeševanje evropske širitve

Ljubljana, 22. marec 2006

Paysafecard, priznano podjetje za spletno plačevanje, se je po neverjetni rasti v zadnjih letih odločilo za hitro širitev po vsej Evropi. Paysafecard posluje že v Nemčiji in Avstriji, kjer ima velik krog strank, z vstopom na slovenski in grški trg pa namerava osvojiti Evropo.

Paysafecard, podjetje za inovativna sredstva za spletno plačevanje, ki strankam ponuja spletno nakupovanje blaga in storitev, edinstveno varnost in fleksibilnost, širi svoja obzorja. Paysafecard, ki je bilo pred kratkim na voljo samo v Avstriji in Nemčiji, se zdaj prodaja in trži tudi v Sloveniji prek spletne strani http://www.paysafecard.com/. Podjetje paysafecard v skladu z ambicioznimi načrti za širitev na mednarodni ravni vstopa v najbolj agresivno fazo, odkar je bilo ustanovljeno leta 2000. Letos načrtuje širitev tudi v druge evropske države.

Ta predplačniški sistem, ki so ga ustvarili in razvili v Avstriji, je v zadnjih petih letih postal med strankami nadvse priljubljen. Paysafecard je uspešen zaradi varnosti, preprostosti in anonimnosti, prav tako pa zmanjšuje nevarnost spletnega kriminala, predvsem ponarejevanje podatkov o kreditnih karticah. "S Slovenijo in Grčijo vstopamo v tržišča na ne-nemško govorečem območju, s slovenskim tolarjem pa uvajamo tudi novo valuto," je povedal Michael Müller, izvršni direktor podjetja paysafecard.com Wertkarten AG. "Penetracija kreditnih kartic na obeh trgih je manj kot 20 odstotna, vendar je uporaba interneta zelo razširjena. To so idealni pogoji za uveljavljeno, varno in zanesljivo plačilno metodo, kot je paysafecard", je dodal Udo Müller, vodja oddelka za mednarodno poslovanje.

Pet milijonov evrov na mesec in 20,000 prodajaln

Podjetje paysafecard je bil ustanovljeno na Dunaju leta 2000 in zaposluje 15 ljudi.

Paysafecard je namenjen uporabnikom interneta, ki želijo kupovati na spletu na varen in anonimen način, ali tistim, ki niso lastniki kreditnih kartic, in tudi tistim, ki želijo proces spletnega plačevanja poenostaviti. Za spletno nakupovanje blaga in storitev lahko stranke preprosto uporabijo 16 številčno PIN kodo, ki so jo kupili na internetu ali v eni od 20,000 prodajaln podjetja. Paysafecard trenutno sprejema več kot 2000 spletnih trgovin. Leta 2005 je podjetje paysafecard povečalo obseg mesečnih transakcij za 200 odstotkov na pet milijonov evrov. Sistem podpirajo ugledne banke, kot sta Commerzbank AG in BAWAG P.S.K, prav tako pa tudi izdelovalec spletnih aplikacij IBM.

Za več informacij obiščite spletno stran http://www.paysafecard.com/.

Služba za stike z javnostjo

Thomas Reiter

Tel. 0043 (1) 332 51 90

Email: thomas.reiter@reiterpr.com