O-STA

MidOcean Energy družbe EIG bo za 2,15 milijarde ameriških dolarjev kupila deleže družbe Tokyo Gas v portfelju štirih avstralskih integriranih projektov utekočinjenega zemeljskega plina

Diverzificiran portfelj visokokakovostnih projektov utekočinjenega zemeljskega plina, ki prinašajo denarni tok, je temelj družbe MidOcean Energy

WASHINGTON--(BUSINESS WIRE)- MidOcean Energy ("MidOcean"), družba za utekočinjeni zemeljski plin, ki jo je ustanovil in jo upravlja EIG, vodilni institucionalni vlagatelj v svetovnih energetskih in infrastrukturnih sektorjih, je danes sporočila, da je s podjetjem Tokyo Gas Co., Ltd ("Tokyo Gas") sklenila dokončni sporazum o nakupu deležev družbe Tokyo Gas v portfelju štirih avstralskih integriranih projektov utekočinjenega zemeljskega plina.

V skladu s pogoji sporazuma bo MidOcean prevzel deleže družbe Tokyo Gas v Gorgon LNG, Ichthys LNG, Pluto LNG in Queensland Curtis LNG za skupno denarno nadomestilo v višini 2,15 milijarde ameriških dolarjev. Ti integrirani projekti se nahajajo na zahodni in vzhodni obali Avstralije in so glavni dobavitelji utekočinjenega zemeljskega plina Aziji, prek različnih dolgoročnih pogodb po načelu "vzemi ali plačaj", sklenjenimi z nasprotnimi strankami naložbenega razreda, ter domačim avstralskim trgom s plinom. Pričakuje se, da bo portfelj družbi MidOcean zagotavljal približno 1 milijon ton neto utekočinjenega zemeljskega plina na leto, pri čemer je proizvodnja podprta z dolgoročnimi rezervami in globalno konkurenčno stroškovno strukturo. Portfelj se ponaša z izkušenimi upravljavci, kot so Chevron, INPEX, Woodside in Shell, in zajema vrednostno verigo utekočinjenega zemeljskega plina od dejavnosti v predtoku do srednjega toka, utekočinjanja in prodaje.

Prevzem pomeni začetek strategije družbe MidOcean za izgradnjo visokokakovostnega, raznolikega, globalnega integriranega podjetja za utekočinjeni zemeljski plin in izkorišča bogate izkušnje družbe EIG z naložbami v globalnem sektorju utekočinjenega zemeljskega plina, ki so bile v zadnjih 20 letih podprte z več milijardami dolarjev zavez v številnih projektih utekočinjenega zemeljskega plina, nazadnje tudi z nakupom kontrolnega deleža v družbi GNL Quintero S.A., ki je največji terminal za ponovno uplinjanje zemeljskega plina v Čilu. Transakcija je tudi v skladu z vizijo vodstva skupine Tokyo Gas "Kompas 2030", v kateri družba Tokyo Gas še naprej kaže vodilno vlogo pri prehodu na neto ničelne emisije CO2.

R. Blair Thomas, predsednik uprave in generalni direktor družbe EIG, je dejal: "Začetek prodaje družbe MidOcean odraža naše globoko prepričanje o utekočinjenem zemeljskem plinu kot ključnem dejavniku energetskega prehoda in vse večji pomen utekočinjenega zemeljskega plina kot geopolitično strateškega energetskega vira. Menimo, da ta transakcija družbi MidOcean zagotavlja temeljni portfelj stroškovno ugodnih integriranih sredstev za utekočinjeni zemeljski plin v jurisdikciji z nizkim tveganjem, ki je v idealni poziciji za oskrbo ključnih kupcev na Japonskem, v Aziji in po vsem svetu v prihodnjih desetletjih."

Družba EIG je junija 2022 objavila, da se je družbi MidOcean kot glavni izvršni direktor pridružil veteran na področju utekočinjenega zemeljskega plina De la Rey Venter, ki je prej delal v družbi Shell in je prinesel 25 let izkušenj na področju globalnega poslovanja z utekočinjenim zemeljskim plinom, sklepanja poslov in vodenja podjetij.

Gospod Venter je povedal: "Z današnjo napovedjo je družba MidOcean naredila prvi korak k uresničitvi svoje vizije o izgradnji materialno čistega podjetja na področju utekočinjenega zemeljskega plina, za katerega pričakujemo, da bo podprlo prehod sveta na prihodnost, ki bo temeljila na ničelni neto vrednosti. Vidimo številne priložnosti za nadaljnjo širitev položaja družbe MidOcean pri oskrbi trgov z utekočinjenim zemeljskim plinom po vsem svetu in veselimo se sodelovanja z našimi novimi partnerji in strankami."

Transakcija bo po pričakovanjih zaključena v prvi polovici leta 2023, če bodo izpolnjeni običajni pogoji za zaključek, vključno z odobritvami avstralskih regulativnih organov.

Družbe Barrenjoey, Barclays in JP Morgan so v zvezi s to transakcijo delovale kot finančni svetovalci družbe EIG, družba White & Case pa kot pravni svetovalec družbe EIG.

O družbi EIG

EIG je vodilni institucionalni vlagatelj v svetovnih energetskih in infrastrukturnih sektorjih, ki je 30. junija 2022 upravljal z 24,0 milijarde dolarjev. EIG je specializiran za zasebne naložbe v energijo in z njo povezano infrastrukturo na svetovni ravni. V svoji 40-letni zgodovini je družba EIG namenila več kot 41,5 milijarde dolarjev energetskemu sektorju prek več kot 387 projektov ali družb v 38 državah na šestih celinah. Med strankami skupine EIG so številni vodilni pokojninski načrti, zavarovalnice, donacije, fundacije in državni premoženjski skladi v ZDA, Aziji in Evropi. Družba EIG ima sedež v Washingtonu, pisarne pa v Houstonu, Londonu, Sydneyju, Riu de Janeiru, Hongkongu in Seulu. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani EIG na naslovu www.eigpartners.com ali na spletni strani MidOceana www.midoceanenergy.com.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221007005100/en/

Kontakti

Mediji
FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080

EIG@fgsglobal.com

Vir: EIG

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.