O-STA

Na dogodku DigiMeet z Mikrocopom v trajnostno prihodnost z digitalno podporo

Fotografija govorca na dogodku DigiMeet
Fotografija govorca na dogodku DigiMeet
Fotografija govorca na dogodku DigiMeet
Fotografija govorca na dogodku DigiMeet
Fotografija govorca na dogodku DigiMeet
Fotografija govorca na dogodku DigiMeet
Fotografija govorca na dogodku DigiMeet
Fotografija govorca na dogodku DigiMeet
Fotografija govorca na dogodku DigiMeet
Fotografija govorca na dogodku DigiMeet

Zeleno in digitalno sta glavna imperativa tako za evropsko kot svetovno prihodnost. Vse več podjetij že zadovoljno izkuša v praksi, kako jim je digitalizacija poslovnih procesov izboljšala delovno učinkovitost in konkurenčnost na trgu. Na drugi strani pa jim digitalna vizija omogoča tudi trajnostno naravnano poslovanje. Zato so se v slovenskem IT podjetju Mikrocop odločili letošnji, že tradicionalni, spletni dogodek DigiMeet nasloviti Trajnostna prihodnost s pravo digitalno podporo. DigiMeet 2022 se bo tako odvijal med 24. in 27. oktobrom 2022, udeležba na dogodku pa je brezplačna.

Na seminarjih, ki se bodo v omenjenih dneh odvijali preko spleta, bodo udeleženci slišali zanimive uporabniške zgodbe in koristne nasvete s področja digitalizacije poslovanja podjetij navzven in navznoter.

Mikrocopovim strokovnjakom se bodo namreč pridružili zanimivi gostje iz gospodarstva, bančništva in zdravstva, ki bodo z udeleženci dogodka delili izkušnje, poslovne prakse in trajnostno vizijo za prihodnost. Na zaključnem dogodku bo posebni gost - John Denhof, predsednik uprave Nove KBM - skupaj z moderatorjem, novinarjem Radia Slovenija in 'kolesarskim županom Ljubljane' Matejem Praprotnikom, razmišljal o koristih digitalizacije in pozitivnih vplivih, ki jih ima na trajnostno poslovanje. Dotaknila se bosta tudi osebnega pogleda na to, kako lahko posameznik pozitivno vpliva na boljši jutri. Ker sta oba navdušena kolesarja, bo zagotovo pogovor tekel tudi o tem. Ob zaključku dogodka bodo podarili tudi praktično kolesarsko darilo.

Konferenco pa bo z uvodnim nagovorom otvorila Tjaša Poljšak, direktorica prodaje in trženja v Mikrocopu. Sledilo bo prvo srečanje DigiMeeta 2022, ki bo posvečeno digitalni platformi in možnostim, ki jih ponuja kot orodje in osnova za digitalizacijo poslovanja. Ivo Vasev, produktni vodja platforme InDoc EDGE, se bo s Tilnom Severjem, direktorjem razvoja tehnologije in inovacij v Steklarni Hrastnik, pogovarjal o strategiji in viziji digitalnega poslovanja in njegovega vpliva na trajnostno naravnanost podjetja.

Drugi dan konference se bo nadaljeval s predstavitvijo priložnosti, ki se podjetjem odpirajo z uvedbo izmenjave dokumentov in e-podpisovanja v sklopu digitalizacije poslovanja. Anton Gazvoda, strokovnjak za digitalizacijo poslovanja, se bo z Mirom Cepcem, glavnim operativnim direktorjem SKB banke, pogovarjal o njihovih izkušnjah in primerih iz prakse. Udeleženci bodo tako izvedeli kako se lahko s poslovnimi rešitvami na digitalni platformi približajo partnerjem in strankam.

V sredo bo sledila predstavitev vloge digitalizacije v zdravstveni oskrbi. Tatjana Jaklič, vodja enote poslovne rešitve, bo na to temo vodila pogovor s strokovnjaki: Natašo Centa, strokovnjakinjo za digitalizacijo poslovanja v Mikrocopu, Alešem Rozmanom, dr. med., strokovnim direktorjem v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj, Gregorjem Torkarjem, vodjo službe za informatiko v Splošni bolnišnici Jesenice, Mirjam Kerpan Izak, direktorico podjetja List, in Majo Marušič, strokovnjakinjo za notranja pravila in e-hrambo iz Mikrocopa. Sogovorniki bodo udeležencem dogodka predstavili kako se v zdravstvu soočajo z izzivi upravljanja dokumentacije, neskladij in tveganj ter kako skrbijo za varno hrambo zdravstvene dokumentacije.

Več informacij in podroben program DigiMeeta