O-STA

Trade Republic se širi v Slovenijo

− Trade Republic odpira enajst novih trgov: Belgija, Estonija, Finska, Grčija, Irska, Latvija, Litva, Luksemburg, Portugalska, Slovaška in Slovenija

− Novi borzni posrednik je zdaj prisoten v sedemnajstih državah, vključno z obstoječimi trgi Nemčije, Francije, Italije, Španije, Nizozemske in Avstrije

− Širok nabor naložb v Sloveniji: več kot 8.000 delnic in investicijskih skladov, s katerimi se trguje na borzi, 2.800 varčevalnih shem

BERLIN - (BUSINESS WIRE) -- Trade Republic, največja varčevalna platforma v Evropi, nadaljuje svojo širitev v Evropi. Od danes lahko Trade Republic uporabljajo ljudje na dodatnih 11 trgih. Trade Republic zdaj s prisotnostjo v Belgiji, Estoniji, na Finskem, v Grčiji, na Irskem, v Latviji, Litvi, Luksemburgu, na Portugalskem, Slovaškem in v Sloveniji omogoča 340 milijonom Evropejcev, da z varnim in enostavnim dostopom do kapitalskih trgov začnejo svojo pot ustvarjanja bogastva.

"Inflacija v evroobmočju se je močno povečala - to bi moralo biti opozorilo za vse Evropejce," pravi Christian Hecker, soustanovitelj družbe Trade Republic. "Vsi Evropejci morajo imeti dostop do kapitalskih trgov, da lahko začnejo z dolgoročnimi naložbami in končno varčujejo za pokojnino. Da bi jim to omogočili, smo ustvarili Trade Republic in zdaj smo odprli vrata na skupno sedemnajstih trgih, tako da lahko Evropejci povsod vzamejo svoje osebne finance v svoje roke."

Trade Republic s svojo preprosto in intuitivno ponudbo ustvarja demokratičnost pri vlaganju v evroobmočju. Glavni produkti so skladi, s katerimi se trguje na borzi brez provizije, in sheme za varčevanje v delnicah. Račun lahko odprete v aplikaciji in na namizju v le nekaj minutah. Za izvedbo naročila ni provizije za naročilo, stranke plačajo le 1 evro fiksne provizije na posel za kritje zunanjih stroškov.

Da bi spremenili finančni sistem, je družba Trade Republic iz nič zgradila finančno ponudbo z enostavnim produktom za vsakogar. Z 1,3 milijarde evrov tveganega kapitala Sequoie, sklada ustanoviteljev Petra Thiela ali Ontario Teachers' bo družba Trade Republic še naprej vlagala v nadaljnjo rast in širila svojo ponudbo po Evropi.

O TRADE REPUBLIC

Družba Trade Republic si prizadeva milijonom Evropejcev omogočiti ustvarjanje bogastva z varnim, enostavnim in brezplačnim dostopom do kapitalskih trgov. Trade Republic je z več kot milijonom strank za mnoge Evropejce že aplikacija na domačem zaslonu za upravljanje njihovega premoženja. Ponuja naložbe v delnice, izvedene finančne instrumente, kriptovalute in varčevalne sheme. Trade Republic je tehnološko podjetje, ki ga nadzorujeta Bundesbank in BaFin. Družbo s sedežem v Berlinu so leta 2015 ustanovili Christian Hecker, Thomas Pischke in Marco Cancellieri.

Kontakti

Oswald Salcher

Vodja za Slovenijo

presse@traderepublic.com


Vir: Trade Republic