O-STA

Milliken & Company se zavezuje prihodnosti z ničelno neto vrednostjo

SBTi potrjuje znanstveno utemeljen cilj podjetja, da do leta 2050 doseže ničelno neto vrednost

SPARTANBURG, SC--( BUSINESS WIRE )-- Globalni proizvajalec Milliken & Company, ki je dejaven v različnih panogah, objavlja, da je njegove znanstveno utemeljene cilje za ničelno neto vrednost potrdila pobuda Science Based Targets (Znanstveno podprti cilji) (SBTi), ki jo podpirajo Združeni narodi. SBTi je skupina mednarodnih organizacij, ki si prizadeva pomagati podjetjem pri določanju ciljev za zmanjšanje emisij v skladu s podnebno znanostjo in Pariškim sporazumom.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Oglejte si celotno sporočilo tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20221019005053/en/

"V podjetju Milliken je trajnost temeljna vrednota," pravi Halsey Cook, predsednik in izvršni direktor podjetja Milliken & Company. "Podnebne spremembe pritiskajo na skupnosti, podjetja in naš planet. Zdaj je čas za smiselno ukrepanje."

Skupina SBTi je izračunala, da podjetja, ki so se zavezala k zmanjšanju emisij v skladu s podnebno znanostjo, zdaj predstavljajo 38 bilijonov dolarjev - eno tretjino - svetovnega gospodarstva. Milliken je eno od prvih 50 podjetij na svetu, ki je doseglo odobrene znanstveno utemeljene cilje ničelne neto porabe, in se pridružuje skupini več kot 1.300 podjetij, ki so se zavezala k ničelni neto porabi z uporabo korporativnega standarda neto ničelne vrednosti skupine SBTi iz leta 2021. Milliken je prvo podjetje, ki je v Južni Karolini, kjer je tudi globalni sedež podjetja, dobilo potrditev.

"Vse neto ničelne emisije niso enake, zato se podjetje Milliken zavezuje, da bo do leta 2050 doseglo dejanske neto ničelne emisije toplogrednih plinov v celotni vrednostni verigi od izhodiščnega leta 2018," pravi Kasel Knight, generalni svetovalec in vodja trajnostnega razvoja pri podjetju Milliken. "S sodelovanjem s skupino SBTi je bila naša zaveza neto ničelni vrednosti skupaj z našimi odobrenimi kratkoročnimi in dolgoročnimi cilji v celoti preverjena z najboljšimi razpoložljivimi znanstvenimi spoznanji na svetovni ravni."

"Ponosni smo, da Milliken vodi to delo," zaključuje Cook. "Naši cilji krepijo našo več kot 8.000-člansko ekipo za znižanje tveganja, zmanjšanje učinkov, učinkovito delo, nadzor nad stroški in odkrivanje novih načinov za dostavo izdelkov."

O podjetju Milliken

Milliken & Company je vodilno globalno proizvodno podjetje, ki se osredotoča na znanost o materialih in že danes zagotavlja prebojne dosežke prihodnosti. Podjetje Milliken ustvarja izdelke, ki izboljšujejo življenja ljudi ter zagotavljajo rešitve za svoje stranke in skupnosti, od vodilnih molekul v industriji do trajnostnih inovacij. Na podlagi več tisoč patentov in portfelja aplikacij na področju tekstila, specialnih kemikalij, talnih oblog in zdravstvenega varstva podjetje uporablja skupni občutek za integriteto in odličnost, da bi pozitivno vplivalo na svet za več generacij. Odkrijte več o Millikenovih radovednih glavah in navdihujočih rešitvah na milliken.com in na Facebooku, Instagramu, LinkedInu in Twitterju .

O pobudi Science Based Targets (Znanstveno podprti cilji)

Pobuda Science Based Targets (SBTi) je globalni organ, ki podjetjem omogoča, da si zastavijo ambiciozne cilje za zmanjšanje emisij v skladu z najnovejšimi znanstvenimi dognanji o podnebju. Osredotočen je na spodbujanje podjetij po vsem svetu, da bi do leta 2030 prepolovila emisije in do leta 2050 dosegla ničelne emisije. Pobuda je rezultat sodelovanja med CDP, Globalnim dogovorom Združenih narodov, Inštitutom za svetovne vire (WRI) in Svetovnim skladom za naravo (WWF) ter ena od zavez We Mean Business Coalition (Koalicija Mislimo resno).

Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221019005053/en/

Kontaktni podatki

Betsy Sikma
betsy.sikma@milliken.com
864.909.7908

Vir: Milliken & Company