O-STA

DEJ SE PREGLEJ: Telekom Slovenije in Xiaomi se pridružujeta ozaveščanju moških o raku prostate

Telekom Slovenije in Xiaomi se pridružujeta ozaveščanju moških o raku prostate

Ljubljana, 2. november - Telekom Slovenije in Xiaomi se v novembru, ki je mesec ozaveščanja o zdravju moških, z donacijo Slovenskemu onkološkemu društvu za moške OnkoMan v višini 5.000 evrov že tretje leto pridružujeta aktivnostim na tem področju. V ta namen sta pripravila tudi posebno akcijsko ponudbo dveh mobitelov za dober namen, in sicer Redmi 10C in Xiaomi 12 Lite. Društvo bo sredstva porabilo za nadaljnje ozaveščanje o pomenu preventive in samopregledovanja za zgodnje odkrivanje raka prostate in mod. Želijo si, da bi njihov glas dosegel vsa slovenska gospodinjstva.

Podatki kažejo, da v Sloveniji za rakom prostate, ki je najpogosteje diagnosticirana oblika raka pri moških, letno zboli prek 1600 moških, kar je petina vseh rakov. Pri moških, starih med 18 in 35 let, pa je najpogostejši rak mod; obolevnost se je v zadnjih letih močno povečala. Za rakom mod sicer v Sloveniji letno povprečno zboli 120 moških.

"Moški se za obisk zdravnika odločimo težje in kasneje kot ženske, s tem obiskom pogosto odlašamo, bolezen težko priznamo in o njej se težko pogovarjamo. Da bi vendarle prebili to 'moško lupino', moške ozaveščamo in nagovarjamo, naj opazujejo svoje telo in skrbijo za svoje zdravje, kar pomeni, da naj bodo pozorni na morebitne spremembe pri uriniranju ali bolečine. In seveda jih ozaveščamo, da je pomembno, da ob morebitnih spremembah čimprej obiščejo zdravnika, ki jih bo pregledal in jim svetoval. Mnogo bolezni se lahko s pravočasno diagnozo uspešno zdravi, zato želimo povečati odstotek zgodaj odkritega raka prostate," poudarja Matej Pečovnik, predsednik društva OnkoMan.

OnkoMan je prvo društvo v Sloveniji, ki se ukvarja z ozaveščanjem moških o pomenu skrbi za zdravje. Zato vsako leto v novembru društvo izvede ozaveščevalno akcijo, ki bo letos potekala pod geslom DEJ SE PREGLEJ, s katero opozarjajo na znake raka prostate. Z letošnjo komunikacijo bodo še posebej nagovarjali moške po 50. letu, ko se možnosti za razvoj raka prostate povečajo. Na aktivnosti bodo v središčih mest opozarjali tudi z mlaji.

Akcijska mobitela Xiaomi za dober namen sta pri Telekomu Slovenije v novembru na voljo kot Modri Fon meseca. Ob vezavi za 24 mesecev z obročnim plačilom kupnine v 24 zaporednih mesečnih obrokih je Redmi 10C na voljo že od 1,89 evra mesečno, Xiaomi 12 Lite pa že od 10,69 evra mesečno.

Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel.: +386 1 234 10 00, www.telekom.si Viozna stevilka: 1/24624/00, Okrozno sodisée v Ljubljani, Osnovni kapital: 272.720.664,33 EUR, Matiéna Stevilka 5014018, Identifikacijska Stevilka za DDV: SI98511734