O-STA

Mary Kay Inc. praznuje posaditev več kot 1,2 milijona dreves po vsem svetu

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Medtem ko se svetovni voditelji ta mesec zbirajo na konferenci ZN o podnebnih spremembah (COP 27), je družba Mary Kay Inc., globalna zagovornica trajnosti in upravljanja gospodarskih družb, sporočila, da je v sodelovanju s fundacijo Arbor Day zaključila projekt pogozdovanja 69 arov velikega območja za revitalizacijo območja Econfina Creek Wildlife Management Area na Floridi. Doslej je družba Mary Kay Inc. s partnerji posadila več kot 1,2 milijona dreves po vsem svetu.

Fundacija Arbor Day in družba Mary Kay sta skupaj s službo za upravljanje z vodami severozahodne Floride sodelovali pri zasaditvi 43.000 dolgolistnih borovcev, ki bodo pomagali zaščititi kritične vodne vire v okrožju Bay County na Floridi. Ključne koristi projekta za okolje in biotsko raznovrstnost so:

  • obnovitev in ohranjanje primarnega vira pitne vode za okrožje Bay County na Floridi,

  • ponovna zasaditev avtohtonih drevesnih vrst, da se povrne naravno stanje območja,

  • izboljšanje habitata za divje živali na tem območju, vključno s srnjadjo, prepelicami, vevericami in želvami.

"Partnerji, kot je Mary Kay, nam pomagajo pri doseganju globalnega obsega, ki je potreben za doseganje pomembnega učinka s pomočjo dreves," je dejal Dan Lambe, izvršni direktor fundacije Arbor Day. "Hvaležni smo za njihove prispevke k naši misiji in se veselimo, da bomo v prihodnje skupaj reševali pereča vprašanja, kot sta krčenje gozdov in obnova ekosistemov."

Fundacija Arbor Day ocenjuje*, da bo učinek programa v 40 letih:

  • 57.387,3 metričnih ton zajetega neto ogljikovega dioksida,

  • 165,6 ton odstranjenega onesnaženega zraka,

  • 2.455.300 galon prestreženih padavin.

"Na našem planetu so superjunakom dejansko najbolj podobna drevesa," je dejala Deborah Gibbins, glavna operativna direktorica Mary Kay Inc. "Absorbirajo ogljik, izboljšujejo kakovost vode in proizvajajo življenjsko pomemben kisik. Njihove moči nimajo para, zato Mary Kay Inc. v tako veliki meri vlaga v projekte pogozdovanja po svetu."

Družba Mary Kay je v začetku leta objavila tudi poročilo, v katerem je podrobno opisala dolgotrajno partnerstvo s fundacijo Arbor Day. Družba Mary Kay Inc. in fundacija Arbor Day sta skupaj zasadili več kot 1,2 milijona dreves po vsem svetu in tako dosegli merljiv učinek na vitalne gozdne ekosisteme.

Za več informacij o zavezanosti družbe Mary Kay k trajnosti obiščite marykayglobal.com/sustainability in si prenesite globalno strategijo trajnosti: Obogatitev življenja danes za trajnostni jutri.

*Ocene učinkov so narejene z uporabo i-Tree, najsodobnejšega, strokovno pregledanega programskega paketa gozdarske službe USDA, ki zagotavlja orodja za analizo mestnega in podeželskega gozdarstva ter oceno koristi.

O fundaciji Arbor Day

Fundacija Arbor Day, ustanovljena leta 1972, je z več kot milijonom članov, podpornikov in cenjenih partnerjev postala največja neprofitna članska organizacija, ki se posveča sajenju dreves. V zadnjih 50 letih je bilo v soseskah, skupnostih, mestih in gozdovih po vsem svetu posajenih skoraj 500 milijonov dreves fundacije Arbor Day. Naša vizija je ustvariti svet, v katerem se drevesa uporabljajo za reševanje vprašanj, ki so ključnega pomena za preživetje.

Fundacija Arbor Day kot ena največjih delujočih naravovarstvenih fundacij na svetu prek svojih članov, partnerjev in programov izobražuje in angažira deležnike in skupnosti po vsem svetu, da se vključijo v njeno poslanstvo sajenja, negovanja in spoštovanja dreves. Dodatne informacije so na voljo na arborday.org.

O družbi Mary Kay Inc.

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je razbila ustaljene norme, je leta 1963 uresničila svoje sanje in ustanovila kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razvile v več milijard dolarjev vredno podjetje z milijoni neodvisnih članov prodajnih služb v skoraj 40 državah. Kot družba za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva opolnomočiti ženske na njihovi poti z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami. Družba Mary Kay je predana vlaganju v znanost o lepoti in proizvodnji vrhunskih izdelkov za nego kože, ličil, prehranskih dopolnil in dišav. Družba Mary Kay verjame, da danes bogati življenja za trajnostni jutri, in sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki spodbujajo poslovno odličnost, podpirajo raziskave raka, spodbujajo enakost spolov, ščitijo žrtve nasilja v družini, lepšajo naše skupnosti in spodbujajo otroke, da sledijo svojim sanjam. Izvejte več na marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in LinkedInu ali nas spremljajte na Twitterju.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/20221108005288/en/

Kontaktni podatki

Mary Kay Inc.
Služba za korporativno komuniciranje

marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com


Vir: Mary Kay Inc.