O-STA

Inženirska zbornica Slovenije podelila nagrado za inženirsko odličnost Marjanu Pipenbaherju Na Dnevu zbornice pozdravili nove člane

Inženirska zbornica Slovenije (IZS) je na slavnostnem dogodku podelila nagrado za inženirsko odličnost ter pozdravila nove člane zbornice. Nagrado je iz rok predsednika IZS mag. Črtomirja Remca in ministra za okolje in prostor Uroša Brežana prejel pooblaščeni inženir Marjan Pipenbaher, vrhunski gradbeni inženir, konstruktor več kot 200 premostitvenih objektov in sinonim za zanesljivega projektanta najzahtevnejših inženirskih konstrukcij v Sloveniji in drugod po svetu. Zbornica je ob tem v svojih vrstah pozdravila 153 novih pooblaščenih inženirjev z vseh strokovnih področij delovanja. Tudi v letošnji generaciji so najštevilčnejši gradbeni inženirji, sledijo elektro inženirji in geodeti. Družabni dogodek v Cukrarni so poleg predstavnikov strokovnih institucij in države obiskali številni gospodarstveniki, s čimer se krepijo sinergijski učinki.

Nagrada za inženirsko odličnost

IZS predstavlja in varuje interese stroke ter pooblaščenih inženirjev in je posvetovalni organ državnih organov, državne uprave in univerz. Zbornica povezuje več kot 7.000 pooblaščenih inženirjev in inženirk različnih strok, ki so povezani z graditvijo objektov in urejanjem prostora.

Nagrada za inženirsko odličnost je najvišje strokovno priznanje zbornice. Marjan Pipenbaher je s svojim delom zgled in motiv za generacije mlajših inženirjev ter velik promotor slovenskega znanja na področju gradbenega inženirstva.

Predsednik IZS mag. Črtomir Remec na Dnevu zbornice: "Inženirski poklic je poklic prihodnosti, zato pozdravljam vsa prizadevanja za povečanje vpisa na tehniške fakultete, vpis novih članov v imenik pooblaščenih inženirjev, še posebej pa čestitam letošnjemu nagrajencu za inženirsko odličnost Marjanu Pipenbaherju."

Minister za okolje in prostor Uroš Brežan je pozdravil visoke predstavnike inženirske stroke, nove pooblaščene inženirje ter čestital Marjanu Pipenbaherju za izjemno življenjsko delo. "Vaše znanje je neprecenljivega pomena za razvoj slovenske in evropske družbe ter gospodarstva", je dejal minister Brežan.

Za več informacij in galerijo slik obiščite www.izs.si ter spremljajte IZS na družbenih omrežjih LinkedIN, Faceboook.