O-STA

Premiera glasbene komedije Otroci s postaje ZOOM

Velenje, 17. 11. 2022

Dobrodošli na sodišče, na kraj, kjer mar nam je za vse ljudi, je odmevalo v ponedeljek, 14. novembra 2022, na premieri glasbene komedije Otroci s postaje ZOOM v mali dvorani Doma kulture Velenje.

Dijakinje in dijaki Šolskega centra Velenje so v šolski uri glasbe, petja, igre, plesa in smeha uprizorili sodno obravnavo, v kateri tožijo šolo in na humoren način osvetlijo vso bizarnost preteklih dveh šolskih let.

Scenarij in besedila songov za komedijo je spisal doktor matematike, stand up komik in glasbenik Uroš Kuzman, glasbo je prispevala dirigentka in profesorica Alenka Podpečan, organizacijo, režijo in vlogo sodnika pa je prevzel profesor slovenščine in magister govora Joži Volk.

Pri projektu so sodelovali še: ravnateljica Gabrijela Fidler s posnetkom na daljavo, Maša Kolšek in Irena Herlah s kostumografijo in scenografijo, dijakinja Tinkara Miklavžin je poskrbela za koreografijo, Nataša Tajnik Stupar je z dijakinjo Timejo Rutnik ustvarila likovno podobo tiskovin, Peter Vrčkovnik pa je pomagal pri multimediji in oglaševanju.

In kdo so dijaki, ki so prišli na sodišče in zahtevali svoje pravice?

Vabljeni na predstavo!

Joži Volk

Gimnazija

Šolski center Velenje

Foto Milan Njenjić