O-STA

O branju za življenje v oddaji 'Ah ta leta'

V petek, 1. decembra ob 17.20 bo na 1. programu tv Slovenija v oddaji za starejše 'Ah, ta leta' gost priznani pisatelj in pesnik dr. Iztok Osojnik. Z njim se bo voditeljica oddaje pogovarjala o BRANJU ZA ŽIVLJENJE.

Obstaja nekaj, kar lahko izboljša naš spomin, domišljijo in ustvarjalnost, obstaja nekaj, s čimer lahko potujemo v nam neznane svetove, spoznavamo nove kulture in nove ljudi, obstaja nekaj, kar nas bo obogatilo in morda celo spremenilo. In kar je najlepše, dosegljivo je tako rekoč vsem. Govorimo o branju, natančneje, o branju literature. O pomenu branja in vplivu knjig na naše življenje se bomo pogovarjali s pesnikom, pisateljem, esejistom, filozofom, antropologom in strastnim zagovornikom bralnih klubov, dr. Iztokom Osojnikom.

Eden od načinov, kako pritegniti ljudi k branju, so namreč tudi bralni klubi. V Mestni knjižnici Grosuplje so obiskali bralni klub, ki nepretrgoma deluje že 11. leto. O užitku ob branju knjig bo spregovorilo tudi nekaj starejših bralcev, ki so vključeni v Bralno značko za odrasle, oddajo pa bodo zaokrožili v Vodnikovi hiši literature, kjer že šesto leto zapored poteka glasno branje za starejše. Skupino, ki se srečuje dvakrat na mesec, vodi Lada Zei.

Pripravil. Janez Platiše Foto: TVSLO