O-STA

Odprte prijave na razpis za dodelitev pomoči osnovnošolcem

Ljubljana, 16. december 2022 - Rotary klub Ljubljana je v sodelovanju z RTV Slovenija v mesecu decembru organiziral že 30. tradicionalni Miklavžev koncert. Koncert poleg izvrstnega glasbenega programa, vsako leto postreže tudi s humanitarno noto, kjer se zbirajo sredstva za osnovnošolce v stiski. Razpis, kamor se lahko za prejem sredstev prijavijo osnovne šole, je že aktiven.

Prvi Miklavžev koncert so rotarijci organizirali leta 1993, voditelji in nastopajoči so se skozi leta menjavali, namen pa vse do danes ostaja popolnoma enak: Pomagati tistim, ki potrebujejo pomoč. "Dobrodelna sredstva Miklavževega koncerta so namenjena kritju stroškov osnovnošolcev, tj. šolskih kosil, izvenšolskih dejavnosti, nakupu šolskih potrebščin, udeležbe v šoli v naravi ter številnih šolskih ekskurzij," je povedal Edvard Škodič, bivši predsednik Rotary kluba Ljubljana in koordinator letošnjega Miklavževega koncerta. Osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom ali njihov šolski sklad se lahko na razpis za sredstva pripravijo do 31. 12. 2022 do 20.00. Vloga za razpis je objavljena na spletni strani Rotary kluba Ljubljana.

30. Miklavžev koncert

Jubilejni koncert, preko katerega se zbere večina sredstev, je letos potekal v nedeljo, 5. decembra 2022 na 1. programu TV Slovenija. Na dobrodelni prireditvi je sodelovalo kar nekaj glasbenih in plesnih gostov, med njimi Neisha, Slovenski oktet, Andraž Golob, baletni plesalci SNG Opera in balet Ljubljana, Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor RTV Slovenija, Vlado Pilja, Patricija Avšič, Nina Strnad, Vokalni Band Kreativo in ostali. 30. dobrodelni Miklavžev koncert si lahko ogledate na s klikom na povezavo.

Pomagate lahko tudi vi

V času koncerta so člani Rotary kluba Ljubljana odgovarjali na telefonske klice in sprejemali donacije, s pomočjo SMS-sporočil pa lahko darujete vse do konca decembra. Na številko 1919 pošljite besedo MIKLAVZ10 in podarili boste 10€ ali besedo MIKLAVZ5 in podarili boste 5€. Darujete lahko naročniki vseh slovenskih operaterjev.