O-STA

Leto zaključujemo dobrodelno


Mestna občina Velenje je znana tudi po svoji dobrodelnosti. Tudi letos bomo leto zaključili dobrodelno. Namesto ognjemeta na silvestrski večer bomo 10 tisoč evrov namenili Odboru za pomoč občankam in občanom Šaleške doline, ta pa bo pomagal tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo.

V tem letu smo preko odbora za dobrodelne namene namenili več kot 40 tisoč evrov. Za nakup kombija za prevoz invalidne osebe smo namenili 2 tisoč evrov, za plačilo položnic socialno šibkih smo namenili 3.767 evrov, za novo opremo Varstveno delovnega centra SAŠA smo namenili 3 tisoč evrov, za pomoč otrokom v stiski smo 3 tisoč evrov namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje (MZPM Velenje), za pomoč starejšim v stiski smo 3 tisoč evrov namenili tudi Domu za varstvo odraslih Velenje, 2 tisoč evrov Plavalnemu klubu Velenje, skoraj 2 tisoč evrov smo namenili tudi za plačilo stroškov pogrebov socialno šibkih, Društvu distrofikov Slovenije smo pomagali z donacijo 500 evrov, 5 tisoč evrov smo namenili za počitnice otrok, ki jih je organizirala MZPM Velenje, za akcijo Deželak junak smo darovali tisoč evrov, za pomoč družini zaradi požara pa smo skupaj z občani zbrali nekaj več kot 15 tisoč evrov.

Dobrodelni smo bili tudi poleti, ko smo na Pljusku z donacijo 2 tisoč evrov podprli dobrodelno akcijo Odrežimo drugačnost, s katero frizerji zbirajo sredstva za letovanja otrok pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije in Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje.

Prav tako smo 10 tisoč evrov namenili za pomoč ob naravni nesreči Občini Mislinja.

Tudi v prihodnje bomo pomagali tistim, ki to potrebujejo.

V teh prazničnih dneh, ko so stiske nekaterih še večje, se ozrimo okrog sebe in pomagajmo, če je to v naši moči.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje