O-STA

Še eno leto med knjigami: Družba Mary Kay vlaga v prihodnost mladih žensk s programi in štipendijami, ki zagotavljajo odlične priložnosti za izobraževanje


DALLAS--(BUSINESS WIRE)-Družba Mary Kay je pred kratkim objavila svojo trajnostno strategijo Obogatitev življenja danes za trajnostni jutri (Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow), ki zajema pet stebrov, 15 zavez in več kot desetletje delovanja. To strategijo so razvili ključni deležniki družbe Mary Kay in jo uskladili s cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov, družba Mary Kay pa je postala bistven del globalne koalicije za zagotavljanje boljše prihodnosti.

Kot del te krovne strategije in nadaljevanje svojega desetletja trajajočega zavzemanja za opolnomočenje žensk, izobraževanje in podjetništvo, se družba Mary Kay zavezuje, da bo zagotovila priložnosti za izobraževanje 250.000 mladim ženskam do leta 2030. V nadaljevanju svojega poslanstva bogatenja življenj žensk, partnerstev in štipendij z lokalnimi in globalnimi organizacijami je leta 2022 mladim ženskam po vsem svetu zagotovila izjemne izobraževalne priložnosti za uresničitev njihovih sanj.

Partnerstva/programi družbe Mary Kay za leto 2022 vključujejo:

  • Štipendije Young Women in STEAM - Šest dobitnic je prejelo nepovratna sredstva, namenjena pomoči mladim ženskam na področjih STEAM (znanost, tehnologija, inženirstvo, umetnost in matematika ) in spodbudi pri uresničevanju njihovih strasti in kariernih prizadevanj. Prejemnice za leto 2022 so iz S. Makedonije, Nemčije, Filipinov, Kitajske in Avstralije, ki so udejstvujejo na vseh področjih, od razvoja aplikacij in arhitekture do fizike in geotermalnih izumov.

  • Štipendija za nadaljnjo izobraževanje Young Women in STEAM - Kot podaljšek pobude družbe Mary Kay Young Women in STEAM in socialne kampanje, je Ivanna Hernandez, prejemnica sredstev leta 2021, prejela drugo štipendijo za pomoč pri nadaljnjem uresničevanju svojih sanj, da postane prva latinskoameriška astronavtka, ki bo odpotovala na Mars. Nastopila je v dokumentarcu, ki je bil ustvarjen z namenom, da navdihne mlade ženske, da posežejo po zvezdah - ali v tem primeru po Marsu!

  • Štipendija Society of Cosmetic Chemists Madam C. J. Walker - ustanovljena v čast Walkerjevi, prvi milijonarki, ki je samostojno ustvarila svoje bogastvo z razvojem linije kozmetičnih izdelkov in izdelkov za nego las za temnopolte ženske. Na 75. letnem srečanju Društva kozmetičnih tehnikov sta gospa A'Lelia Bundles, prapravnukinja gospe C.J. Walker, in dr. Michelle Hines, direktorica formulacije izdelkov pri družbi Mary Kay, predstavili štipendije gospe C.J. Walker za manj zastopane študente manjšin, ki se izobražujejo v disciplinah STEM, povezanih s kozmetično industrijo in industrijo osebne nege. Nagrado podpira Društvo kozmetičnih kemikov v sodelovanju z ustanovno družbo Mary Kay. Zmagovalke so: Joy Rutherford, študentka petega letnika doktorskega študija in raziskovalna sodelavka NIH, in Imani Elaine Porter, študentka drugega letnika dodiplomskega študija biokemije na Univerzi v Hamptonu.

  • Network for Teaching Entrepreneurship - partnerstvo za zagotavljanje podjetniškega učnega načrta in priložnosti za inovativno razmišljanje 47.000 mladim po vsem svetu. Družba Mary Kay s podporo programov 1) Aspiring Entrepreneurs Program (ZDA); 2) World Series of Innovation; in 3) World Series of Innovation Challenge Innovation Days, pomaga opolnomočiti mlade za doseganje podjetniških sanj. V šolskem letu 2021-2022 je družba Mary Kay sponzorirala program NFTE World Series of Innovation (WSI), kjer je 21 ekip nastajajočih socialnih podjetnikov osvojilo skupno 16,800 USD za svoje predlagane rešitve za sedem izzivov, od katerih je bil vsak osredotočen na trajnostni razvoj. Sponzorji sedmih inovacijskih izzivov so: Bank of the West, Citi Foundation, Mary Kay, Saint-Gobain North America, Ernst & Young, LLP (EY), Maxar Technologies in PIMCO. Program The 2022 World Series of Innovation Challenge se je začel septembra 2022 , kjer Mary Kay sodeluje že tretje leto pri spopadanju s ciljem trajnostnega razvoja 14: Življenje pod vodo.

  • City of Lewisville, IncubatorEDU - program IncubatorEDU v sodelovanju z neodvisnim šolskim okrožjem Lewisville (LISD) ponuja širok učni načrt za podjetništvo dijakom srednje šole Lewisville. Mentorji skupnosti in predstavitveni dogodek ob koncu leta študentom nudijo resnične podjetniške izkušnje in priložnosti za izobraževanje.

  • Academy of Marketing Science - družba Mary Kay že več kot 25 let podpira nagrade Mary Kay Dissertation and Dissertation Proposal Awards na letni konferenci Academy of Marketing Science (AMS), kjer doktorski študenti predstavijo svoje potrjene disertacije in prejmejo denarno nagrado ter povratne informacije kolegov kritikov za izboljšanje možnosti za objavo svojega dela v akademskih revijah v prihodnosti.

  • Štipendija Ursuline Academy of Dallas - Mary Kay Ash Endowed - štipendija, ki se podeljuje vsako leto za podporo dekletom pri izobrazbi, kjer pridobijo veščine in samozavest za pomembno karierno pot.

  • Štipendija Army Scholarship Foundation - Mary Kay Corporation Honorary - štipendija, ki se vsako leto podeli sinovom in hčeram vojakov ameriške vojske in vojnim veteranom ter zakoncem vpoklicanih aktivnih vojakov.

  • Hispanic Scholarship Fund - štipendija, ki se vsako leto podeljuje za podporo in opolnomočenje študentov in staršev z znanjem in viri za uspešen zaključek visokošolskega izobraževanja, hkrati pa zagotavlja podporo in štipendije čim več izjemnim študentom, štipendistom HSF in alumnijem.

O družbi Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je presegla običajno točko kariernega razvoja žensk in "razbila stekleni strop", je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: izpopolniti življenja žensk. Te sanje so se razvile v več milijard dolarjev vredno podjetje z milijoni neodvisnih članov prodajnih služb v skoraj 40 državah. Kot družba za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva opolnomočiti ženske na njihovi poti z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami. Družba Mary Kay je predana vlaganju v znanost o lepoti in proizvodnji vrhunskih izdelkov za nego kože, ličil, prehranskih dopolnil in dišav. Družba Mary Kay verjame, da bogati življenje danes za trajnostni jutri, in sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki spodbujajo poslovno odličnost, podpirajo raziskave za zdravljenje raka, spodbujajo enakost spolov, ščitijo žrtve nasilja v družini, lepšajo naše skupnosti in spodbujajo otroke, da sledijo svojim sanjam. Preberite več o družbi na povezavi marykayglobal.com, poiščite nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in LinkedIn in nam sledite na Twitterju.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53119638/en

Kontaktni podatki

Mary Kay Inc. , Služba za korporativno komuniciranje
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay