O-STA

Kako narediti hladno vreme udobno in zabavno? Fjällräven ima odgovor

Vi ste na vrsti: Kako narediti hladno vreme udobno in zabavno?

ali

Hladen veter, tema ter oblaki in sneg na obzorju? ODLIČNO!

Zima je tu v vsej svoji mogočnosti: dnevi se krajšajo, hitro se stemni, temperature padajo, jezera vabijo, da se spremenijo v zmrznjene plošče ledu, zelena trava pa dobi svežo snežno plast. Toda zdaj ni čas za skrivanje med štiri stene. S pravo opremo in pravim znanjem lahko vsak odkrije in ceni naravo tudi pozimi. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, kako si lahko z malo znanja, izkušenj in navdiha zagotovite izpolnjujoče življenje na prostem, ne glede na letni čas.

Švedska outdoor znamka Fjällräven nas uči, kako lahko na prvi pogled manj ugodne vremenske razmere obrnemo sebi v prid in morda prav zaradi njih doživimo zimo iz povsem nove, toplejše in udobnejše, perspektive. Vabilo 'Spoprijateljite se z zimo!' je prav vabljivo in tukaj so 4 odlični nasveti, kako uživati v naravi tudi v hladnejšem delu leta.

1. Čebuljenje. Saj veste: potrebujete veliko plasti, da se lahko slečete, ko ste aktivni, in ustvarjate toploto ter se zavijete v več plasti, ko se manj gibate in potrebujete več zaščite pred vremenskimi vplivi. Ko se pripravljate na zimsko avanturo, poskrbite za vsaj 3 osnovne stvari. Osnovni sloj je namenjen odvajanju vlage od telesa. Volna je idealen material za to nalogo, saj vas greje tudi ko je vlažna. V Fjällräven kolekciji jesen zima najdete čudovite funkcionalne volnene puloverje in jope iz najbolj kakovostne volne. Srednji sloj idealno odvaja vlago stran od osnovnega sloja, hkrati pa zagotavlja izolacijo. Zunanja plast mora delovati kot ščit, biti mora odporna na veter in vodo, ki zadržuje hladen veter in toploto telesa. Tukaj ni nobene zadrege, saj je Fjällräven Expedition linija puhovk zasnovana z motom 'Naj vas nikoli več ne zebe!'.

2. Ostanite suhi. Pomembno, osnovno pravilo v hladnih razmerah je, da ostanete čim bolj suhi. Voda prevaja toploto 25- do 30-krat bolj učinkovito kot zrak, kar pomeni, da se energija preko nje pospešeno odvaja od telesa. Voski Fjällräven Greenland Wax bodo poskrbeli za ustrezno zaščito vaših čevljev, oblačil in nahrbtnika!

3. Hidracija. Tudi v hladnih razmerah mora telo ostati primerno hidrirano. S seboj vzemite nahrbtnik z vodnim mehurjem za lažji in hitrejši dostop do vode na zimskih avanturah. Prav tako je pomembno, da s seboj vzamete kakovostno termovko.

4. Dodatno: 'Lull-lull'! Vsaka zimska avantura mora biti zabavna. Če nekaj preizkušate prvič, vzemite s seboj tisto, kar vam nudi dodatno veselje. Švedi temu pravijo 'lull-lull' in lahko je karkoli, kar daje piko na i izkušnji. Začnite z nečim preprostim, kot je priprava termovke vaše najljubše tople pijače (vroč kakav ali čaj z medom) in jo vzemite s seboj na zimski sprehod.

Kdaj ste nazadnje povabili prijatelje na kosilo? Odpravite se na bližnji hrib in s kuhalnikom Primus pripravite testenine - nekoliko drugačno druženje bo prav osvežujoče, čas, ki ga boste preživeli v dobri družbi v naravi pa je neprecenljiv. Če se s kuhanjem v naravi spopadate prvič, bo tudi turška kava prijetno pogrela.

Vabimo vas, da se v letošnjih praznikih preživite čim več časa na prostem. S kakovostnimi oblačili in opremo ter vašo najljubšo družbo ali preprosto družino boste zagotovo ustvarili nepozabne spomine!