O-STA

Inter Milan osvojil italijanski superpokal po zmagi nad tekmecem AC Milanom s 3:0

Na še enem mednarodnem športnem dogodku v Savdski Arabiji

RIAD, Savdska Arabija--( BUSINESS WIRE )-- Pred več kot 50.000 gledalci na mednarodnem stadionu kralja Fahda so nosilci italijanskega pokala "Inter Milan" s 3:0 premagali aktualne prvake Serie A AC Milan in zmagali v tretjem finalu spektakla, ki je bil odigran v Kraljevini.

Njegova ekscelenca namestnik ministra za šport, g. Badr bin Abdulrahman Al-Qadi, in predsednik italijanske nogometne lige, g. Lorenzo Cassini, sta včeraj okronala Inter Milan z naslovom zmagovalca italijanskega superpokala. Dogodek, ki ga je Ministrstvo za šport pripravilo v okviru športnih dogodkov 2. sezone Diriyah.

Ob velikem številu gledalcev in prisotnosti različnih mednarodnih in lokalnih medijev je "Dimarco" na začetku prvega polčasa dosegel prvi gol, nato pa je "Džeko" z drugim golom utrdil vodstvo Interja. V drugem polčasu je "Martínez" dosegel tretji gol Interja, s čimer je potrdil zmago svoje ekipe in še drugič zapored osvojil superpokal ter sedmič v zgodovini milanskega Interja.

Inter Milan je po Juventusu in Laziu, ki sta pokal osvojila v dveh različicah v Džedi in Rijadu, tretja ekipa, ki je osvojila italijanski superpokal v Savdski Arabiji.

Gostovanje tega velikega dogodka v kraljevini je del mednarodnih športnih turnirjev in prireditev v okviru sezone Diriyah 2022, ki jih organizira Ministrstvo za šport, da bi dosegli cilje vizije kraljevine do leta 2030, in ena od pobud programa "Kakovost življenja" z gostovanjem najbolj spektakularnih in največjih mednarodnih športnih dogodkov, da bi obiskovalcem sezone Diriyah zagotovili odlično izkušnjo z izjemnimi dejavnostmi.

*Vir: AETOSWire

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53281468/en

Kontaktni podatki

Dany Abadie - izvršni direktor dany.abadie@squidnomad.com


Vir: Ministrstvo za šport Savdske Arabije