O-STA

Empire State Building začenja praznovanje lunarnega novega leta 2023

"Najbolj znana stavba na svetu", pozdravlja vstop v leto zajca s prižigom luči na stolpu, glasbenim nastopom, stojnicami s hrano in prazničnimi razstavami na observatoriju in v izložbenih oknih na Peti aveniji

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- V stavbi Empire State Building se je danes pričelo praznovanje lunarnega novega leta s prižigom luči na stolpu in glasbenim nastopom, praznično stojnico z newyorškim prodajalcem hrane Sheng Mary Bakery, vogalno razstavo v znamenitem observatoriju v 86. nadstropju in izložbenimi okni v preddverju Pete avenije v znak vstopa v leto zajca po kitajskem horoskopu.

"Veseli nas, da lahko nadaljujemo z našim vsakoletnim praznovanjem lunarnega novega leta in širimo srečo med kitajsko skupnost v Združenih državah, na Kitajskem in po vsem svetu" je dejal Jean-Yves Ghazi, predsednik observatorija Empire State Building. "Lunarno novo leto je pravi čas za obisk kitajskih gostov, ki ob praznovanju tega veselega praznika uživajo v najboljših razgledih New Yorka in odkrijejo naše novo doživetje Observatory Experience skupaj z izjemno razstavo."

Prvič po letu 2020 so odgovorni pri Empire State Building organizirali prižig luči s prisotnimi obiskovalci v znak praznovanja kitajskega novega leta in pomladnega festivala skupaj s kitajskim generalnim konzulom v New Yorku. Slovesnost se je zaključila s tradicionalnim nastopom v avli observatorija.

Znamenita okna stavbe Empire State Building v preddverju Pete avenije prikazujejo dinamične podobe povezane s praznovanjem leta zajca po kitajskem horoskopu z obrisom živali med pisanimi pokrajinami kitajskih luči, rož in dreves ter bodo na ogled do 15. februarja. Dimenzionalna vogalna fotografska razstava krasi severozahodni vogal observatorija v 86. nadstropju z lučkami, cvetovi in cvetličnimi žarami v zlatem loku. Pekarna Sheng Mary Bakery iz Flushinga bo v 86. nadstropju stavbe od 20. do 29. januarja do 15. ure popoldan gostom ponujala tradicionalne kitajske dobrote.

Nocoj lahko prebivalci New Yorka pogledajo v nebo in uzrejo luči svetovno znanega stolpa Empire State Building obarvane v rdečo barvo v počastitev lunarnega novega leta.

Več informacij o osvetlitvi stolpa Empire State Building lahko najdete na spletu.

O stavbi Empire State Building

Empire State Building, "najbolj znana stavba na svetu", ki je v lasti družbe Empire State Realty Trust, Inc. (ESRT: NYSE), od vznožja do antene meri 1454 metrov in se vzpenja nad središčem Manhattna. 165 milijonov dolarjev vredna prenova doživetja Observatory Experience v observatoriju stavbe Empire State Building ustvarja popolnoma novo doživetje z namenskim vhodom za goste, interaktivnim muzejem z devetimi galerijami in preoblikovanim observatorijem v 102. nadstropju z okni od stropa do tal. Potovanje do svetovno znanega observatorija v 86. nadstropju, edinega 360-stopinjskega observatorija na prostem s pogledom na New York in dlje, usmerja obiskovalce k doživetju celostne izkušnje New Yorka in zajema vse od znamenite zgodovine stavbe do njenega trenutnega mesta v pop kulturi. Več o tem na www.esbnyc.com. Stavbo, ki je bila razglašena za najpopularnejšo zgradbo v Ameriki ("America's Favorite Building") s strani ameriškega inštituta arhitektov, najbolj priljubljeno potovalno destinacijo na svetu s strani družbe Uber, najbolj obiskano znamenitost v Združenih državah Amerike po izboru popotnikov na spletnem portalu Tripadvisor Best of the Best za leto 2022 in najbolj pomembno znamenitost v New Yorku s strani Lonely Planeta, obišče več kot 4 milijone obiskovalcev letno z vsega sveta-

Od leta 2011 se stavba v celoti napaja z obnovljivo vetrno energijo, v številnih nadstropjih pa prevladujejo najemniki pisarn različnih podjetij kot sta LinkedIn in Shutterstock, ter okrepčevalnice kot so STATE Grill and Bar, Tacombi in Starbucks. Za več informacij in vstopnice za doživetje Observatory Experience obiščite esbnyc.com ali sledite stavbi na družbenih omrežjih Facebook, Twitter, Instagram, Weibo, YouTube ali TikTok.

Kategorija: observatorij

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo:
https://www.businesswire.com/news/home/53288138/en

Kontaktni podatki:

Empire State Realty Trust
Brock Talbot

347-804-7863
btalbot@esrtreit.com


Vir: Empire State Realty Trust, Inc.