O-STA

Na tiskovni konferenci pred jutrišnjo tekmo italijanskega superpokala

Stefano Pioli: "Prišli smo po zmago" ... Simone Inzaghi: "V finalu gre za derbi"

RIAD, Savdska Arabija--( BUSINESS WIRE )-- Pred jutrišnjo tekmo za italijanski superpokal med AC Milanom in milanskim Interjem, ki bo na sporedu ob 22.00 po lokalnem času na stadionu kralja Fahda v Riadu je potekala tiskovna konferenca, ki jo je savdsko ministrstvo za šport pripravilo v okviru športnih dogodkov 2. sezone Diriyah.

Tiskovno konferenco sta otvorila trener AC Milana Pioli in Calabria, ki sta spregovorila o tej odlični tekmi. Trener Pioli je dejal: "To je pomembna tekma, ki odloča o naslovu prvaka. Tekme proti Interju v zadnjih sezonah so bile vedno težke in napete. Dan pred finalom ni nikoli enostaven. To je močan nasprotnik, ki je za nas vedno predstavljal izziv, tudi na tekmah, na katerih smo zmagali. Morali bomo odigrati po svojih najboljših močeh."

Dodal je: "Srečen sem, da sem na tem dogodku v Kraljevini, in veselim se, da se bomo z ekipo dobro zabavali in uživali v gostoljubnosti Savdske Arabije."

Trener Pioli je na vprašanje o uspešnosti Savdske reprezentance v nogometu dejal: "Videli smo, kako je Savdska reprezentanca na svetovnem prvenstvu 2022 v Katarju dosegla dragoceno zmago nad Argentino, ki je pozitivno odmevala po vsem svetu in tako odražala značilno podobo nogometne krajine v Savdski Arabiji."

Glavni trener milanskega Interja Simone Inzaghi je prav tako izrazil veselje nad tem da je na tem dogodku v Savdski Arabiji, in dejal: "Veseli nas, da smo tukaj v Riadu in da bomo videli veliko navijačev, ki bodo nosili drese kluba Inter Milan."

Glede na jutrišnjo tekmo je Inzaghi dejal: "Zavedamo se pomembnosti te tekme, poleg tega pa se v finalu igra derbi. Poskušali bomo odigrati odlično tekmo." Trener je nadaljeval: "To je prvi pokal v tej sezoni in želimo se dobro odrezati." Inzaghi je na vprašanje, kakšen pomen ima zanj jutrišnja zmaga, odgovoril: "Zame je to nagrada, saj vsem ekipam ne uspe priti do te točke."

*Vir: AETOSWire

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53265837/en

Kontaktni podatki

Dany Abadie - izvršni direktor dany.abadie@squidnomad.com


Vir: Ministrstvo za šport Savdske Arabije