O-STA

Globalni partnerji napovedujejo inovacije za upravljavce morij za pomoč našim oceanom s podporo zasebnega sektorja družbe Mary Kay Inc.

Projekt utira pot inovativni, lahko dostopni platformi s poglobljenimi napotki, orodji za podporo pri odločanju in praktičnim znanjem za izvajalce s področja pomorstva

VANCOUVER, Kanada--(BUSINESS WIRE)-- Upravljavci in izvajalci na področju ohranjanja oceanov, strokovnjaki z vsega sveta in visoki uradniki se od 3. do 9. februarja v Vancouvru v Kanadi zbirajo na petem mednarodnem kongresu o zaščitenih morskih območij (IMPAC5), da bi se zavzeli za zaščito oceanov.

IMPAC5 je znana kot osrednja konferenca za izmenjavo znanja v svetovni skupnosti upravljavcev, izvajalcev in odločevalcev na področju ohranjanja morja. Ponuja priložnost za predstavitev najnovejših znanstvenih dognanj ter izmenjavo izkušenj in najboljših praks za okrepljeno ohranjanje morske biotske raznovrstnosti ter zaščito naravne in kulturne dediščine oceanov.

Na simpoziju z naslovom "Inovacije pri izboljšanju zaščitenih morskih območij (ZMO)" je bila ekskluzivno predstavljena nova spletna platforma za načrtovanje in upravljanje ZMO. Učna platforma usmerja načrtovalce in izvajalce na področju ZMO s praktičnimi pristopi k reševanju ključnih izzivov, s katerimi se soočajo. Ta simpozij je združil glasove z vseh področij ohranjanja morja in poudaril pomen izmenjave znanja za izboljšanje upravljanja oceanov med deležniki na vseh ravneh.

Ker je učinkovito zaščitenih manj kot 3 % oceanov, je nujno potrebno okrepiti naša prizadevanja na svetovni ravni, da bi povečali zaščitena morska območja. Prav tako moramo izboljšati učinkovitost zaščitenih morskih območij pri doseganju njihovih ciljev ohranjanja in trajnosti. Nedavno sprejeti globalni okvir za biotsko raznovrstnost vključuje ključne cilje za zaščito 30 % morskih in kopenskih območij na planetu ter obnovo degradiranih kopenskih in morskih pokrajin do leta 2030.

Dr. Lizzie McLeod, vodja programa Globalni grebeni pri organizaciji The Nature Conservancy, je poudarila: "Izkoriščanje pridobljenih izkušenj in najboljših praks na svetovni ravni za doseganje teh ambicioznih ciljev na področju upravljanja oceanov je prednostna naloga ohranjanja, vključno s soustvarjanjem rešitev s ključnimi partnerji."

Z izkoriščanjem znanstvenih inovacij in novih tehnologij ter najboljših svetovnih praks se lahko upravljavci morij bolje spopadajo z glavnimi grožnjami, s katerimi se soočajo morski ekosistemi po vsem svetu. "ZMO so ključnega pomena za zdravje oceanov in trajnostni razvoj. Vendar pa niso vedno učinkoviti, če nimajo ustrezne podpore. Orodja za podporo odločanju, ki omogočajo boljšo zasnovo in upravljanje ZMO, izmenjavo znanja in sodelovanje, so potrebna, da bi deležnikom na področju morja zagotovili podporo, ki jo potrebujejo za boljše varstvo oceanov," je dejal Ole Vestergaard, uradnik programa Združenih narodov za okolje.

"Mary Kay z veseljem podpira organizacijo The Nature Conservancy v sodelovanju s programom Združenih narodov za okolje in drugimi strokovnjaki z vsega sveta pri prizadevanjih za zaščito najdragocenejšega bogastva našega sveta: oceanov," je dejala Deborah Gibbins, operativna direktorica družbe Mary Kay. "Te organizacije so v prvih vrstah boja za ohranitev naših vodnih poti in upamo, da bodo imele s finančno podporo družbe Mary Kay na voljo orodja in vire, potrebne za zagotavljanje zdravja naših oceanov za prihodnje generacije."

O organizaciji The Nature Conservancy

The Nature Conservancy je globalna naravovarstvena organizacija, namenjena ohranjanju zemljišč in voda, od katerih je odvisno vse življenje. Pod vodstvom znanosti ustvarjamo inovativne rešitve na terenu za najtežje svetovne izzive, tako da lahko narava in ljudje uspevajo skupaj. Spopadamo se s podnebnimi spremembami, ohranjamo zemljišča, vode in oceane v izjemnem obsegu, zagotavljamo hrano in vodo na trajnosten način ter pomagamo narediti mesta bolj trajnostna. Pri delu v 79 državah in ozemljih uporabljamo pristop sodelovanja, ki vključuje lokalne skupnosti, vlade, zasebni sektor in druge partnerje. Če želite izvedeti več, obiščite www.nature.org ali sledite @nature_press na Twitterju.

O programu Združenih narodov za okolje (UNEP)

UNEP je vodilni svetovni glas na področju okolja. Zagotavlja vodstvo in spodbuja partnerstva pri skrbi za okolje, tako da navdihuje, informira in omogoča narodom in ljudstvom, da izboljšajo kakovost svojega življenja, ne da bi pri tem ogrozili življenje prihodnjih generacij.

O družbi Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je presegla običajno točko kariernega razvoja žensk in "razbila stekleni strop", je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razvile v več milijard dolarjev vredno podjetje z milijoni neodvisnih članov prodajnih služb v skoraj 35 državah. Kot družba za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva opolnomočiti ženske na njihovi poti z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami. Družba Mary Kay je predana vlaganju v znanost o lepoti in proizvodnji vrhunskih izdelkov za nego kože, ličil, prehranskih dopolnil in dišav. Družba Mary Kay verjame, da danes bogati življenja za trajnostni jutri, in sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki spodbujajo poslovno odličnost, podpirajo raziskave raka, spodbujajo enakost spolov, ščitijo žrtve nasilja v družini, lepšajo naše skupnosti in spodbujajo otroke, da sledijo svojim sanjam. Izvedite več na marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in LinkedInu ali nas spremljajte na Twitterju.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53306060/en

Kontaktni podatki

Mary Kay Inc. Korporativno komuniciranje
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Karen Foerstel
Direktorica komunikacijske strategije za ohranjanje okolja, globalno trženje in komuniciranje

917.652.2642 ali kfoerstel@TNC.ORG
The Nature Conservancy

Vir: Mary Kay