O-STA

Kyocera je prejela nagrado WorldStar 2023

Slika nagrajene embalaže

Z nagrado, ki jo je prejela s strani organizacije World Packaging Organization (WPO), Kyocera potrjuje svojo zavezanost k trajnostnemu razvoju svojih izdelkov in prizadevanjem k ohranitvi okolja.

Ljubljana, 15. 2. 2023 - Kyocera Document Solutions Europe je s ponosom oznanila priznanje, ki ga je prejela na podelitvi nagrad WorldStar Global Packaging Awards 2023 za svojo inovativno rešitev za pošiljanje enot za dovajanje črnila.

Priznanje, ki ga podeljuje Svetovna organizacija za embalažo (World Packaging Organization (WPO)), je največja in najprestižnejša svetovna nagrada za embalažo v industriji. Vsako leto WPO razišče in prepozna najboljše med najboljšimi na področju inovacij pakiranja z vsega sveta. Kyocera je ponosna, da je del te cenjene skupine organizacij.

Kyocera že več kot 20 let razvija tiskalnike in večfunkcijske naprave s sestavnimi deli z dolgo življenjsko dobo in malo odpadki, kar zmanjšuje število potrošnih delov, ki se kasneje zavržejo. Prav tako strankam dobavlja orodja, ki jim omogočajo delo z izjemno kakovostjo, hkrati pa zmanjšujejo vpliv na okolje. Ta zavezanost k trajnosti zajema tudi embalažo, kjer večinoma uporabljajo kalupe iz papirne kaše in valovite plošče iz recikliranega papirja. Plastike tako praktično več ne uporabljajo.

Ključ do okolju prijazne embalaže je čim bolj kompaktna izdelava. Pri izdelavi embalaže za visoko zmogljive enote za dovajanje črnila - periferne enote za komercialne brizgalne tiskalnike, se je Kyocera soočila z izzivom namestitve povezanih elementov v embalažno škatlo. Ob tem je morala upoštevati, da so komponente različnih oblik in izdelane iz različnih materialov. Med njimi so tudi komponente v obliki črke L in dolge cevi, ki jih ni mogoče upogniti.

Po obsežnih raziskavah in razvoju rešitve je Kyocera razvila nov način pakiranja, pri katerem so povezani elementi shranjeni v oblazinjenem paketu, v katerem je zapakirana že tudi sama enota, tako da se zaradi povezanih elementov velikost paketa ne poveča. Posledično se je število slojev v transportnem zabojniku zmanjšalo s treh na dva, kar je izboljšalo učinkovitost pošiljanja za 50 % in odpravilo potrebo po pakirnih škatlah za povezane komponente. Količina embalaže se je tako zmanjšala za 30 %.

"Priznanje WorldStar je velika čast za celotno organizacijo in je dokaz vrednosti, ki jo pri Kyoceri pripisujemo trajnosti," pravi Takuya Marubayashi, predsednik Kyocera Document Solutions Europe. "Trajnost pomeni narediti več z manj in ravnati odgovorno. To smo dosegli z našo nagrajeno embalažo. To je še en primer, kako vedno ostajamo zvesti eni od Kyocerinih temeljnih filozofij: Kako, kot človek, ravnati prav."

Podelitev plaket s priznanjem WorldStar bo potekala na sejmu Interpack 6. maja 2023 v Düsseldorfu v Nemčiji.

Več informacij o WPO in Kyocerinem uspehu na podelitvi nagrad WorldStar Global Packaging Awards najdete na povezavi.

#

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2022, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,8 bilijona jenov (približno 14,1 milijarde EUR). Kyocera je na Forbesovi lestvici največjih javnih podjetij na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 603 mesto in je uvrščena na seznam časnika Wall Street Journal "The World's 100 Most Sustainably Managed Companies. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Tel: (01) 5484 812

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si