O-STA

Farm to Plate napoveduje razpoložljivost revolucionarne platforme SaaS za dobavno verigo, ki bo povečala varnost hrane, zmanjšala odpoklice in spodbudila trajnostne ekosisteme

Nespremenljivi podatki o dobavni verigi v realnem času bodo odpravili cikle odpoklica in zmanjšali količino zavržene hrane

ALPHARETTA, Ga.--(BUSINESS WIRE)-- Družba Farm to Plate je danes objavila takojšnjo razpoložljivost storitve Farm To Plate (F2P), pionirskega izdelka za ugotavljanje izvora in sledenje v verigi preskrbe s hrano na podlagi verige blokov, ki bo razširila obseg preglednosti podatkov do temeljev živilske industrije - od pridelovalcev do potrošnikov. Platforma Farm to Plate izpolnjuje povečane regulativne zahteve po digitalizaciji in preglednosti v skladu s pravili GS1 in razdelkom 204 Zakona o modernizaciji varstva prehrane (FSMA), ki ga je izdala ameriška Uprava za prehrano in zdravila (FDA) ter povečuje zaupanje v blagovno znamko, finančno stabilnost in ugled, saj omogoča osredotočenost na trajnost, odgovorno kmetovanje, preglednost za potrošnike ter bistveno manjše tveganje in obseg odpoklica. Poglejte, kako deluje.

Ključne značilnosti in prednosti storitve Farm to Plate

  • Mikrotiping: Omogoča neposredne nasvete pridelovalcem s strani končnih potrošnikov, ki se varno in takoj prenesejo prek verige blokov, s čimer se odpravijo posredniki in možnosti goljufij, hkrati pa pridelovalcem močno povečajo njihove skromne prihodke.

  • Nespremenljivo neprekinjeno sledenje in določanje položaja: Nespremenljive, decentralizirane informacije zagotavljajo, da nobena posamezna zainteresirana stran nima nesorazmernega lastništva informacij, kar odpravlja tveganje ponarejanja podatkov.

  • Varen nadzor dostopa do informacij v verigi blokov: Močan nadzor dostopa omogoča podroben nadzor nad tem, kdo ima dostop do katerih podatkov, kar zagotavlja, da so različnim strankam dostopne le ustrezne in zahtevane informacije.

  • Izdelana na podlagi standardov GS1 in skladna z razdelkom 204 Zakona o modernizaciji varstva prehrane (FSMA), ki ga je izdala ameriška Uprava za prehrano in zdravila (FDA).

Izpolnjevanje potreb potrošnikov po preglednosti v celotni dobavni verigi

V globalizirani verigi preskrbe s hrano, v kateri se živila pridobivajo in prevažajo čez vse celine, je raven preglednosti, od izvora, prevoza do skladiščenja in drugih podrobnosti, ki jo zdaj zahtevajo potrošniki, brez primere. Raziskave tudi dokazujejo, da ima 73 % potrošnikov raje blagovne znamke, ki so trajnostne, poštene in pregledne glede tega, kako in kje so bili izdelki vzgojeni ali pridelani. Trajnostna proizvodnja je prav tako visoko na njihovem seznamu želja, saj so za trajnostno proizvedeno blago pripravljeni plačati veliko premijo - v povprečju od 30 % do 40 %. "Farm to Plate bo revolucionaren za živilske blagovne znamke, ki želijo razviti močno identiteto s sodobnim potrošnikom, ki se osredotoča na trajnostni razvoj. Z omogočanjem preglednosti in možnosti neposredne povezave z dobavitelji lahko blagovne znamke svojim strankam ustvarijo močno podobo sodobne in ozaveščene korporacije. To je začetek dolge poti zaupanja med potrošniki in blagovnimi znamkami hrane," je povedala Mika Liss, strateška svetovalka, Farm To Plate.

Farm to Plate zapolni manjkajoče člene v dobavni verigi

Blagovne znamke živil se spopadajo s težo regulativnih zahtev in zahtevami potrošnikov po preglednosti. Zagotavljanje tako poglobljenih in zanesljivih informacij v zapleteni svetovni dobavni verigi predstavlja izziv. Obstaja velika odvisnost od ročnih procesov, zaradi česar so podatki dovzetni za goljufije in preprečujejo pravočasno posredovanje informacij vsem zainteresiranim stranem. Farm to Plate uporablja dovoljeno verigo blokov, orodja, ki jih poganja umetna inteligenca, in avtomatizacijo prek naprav interneta stvari, da pravim deležnikom zagotovi nespremenljive podatke z nadzorovanim dostopom in v realnem času. "F2P smo ustvarili z odprto, industrijsko standardno tehnologijo, ki se brez težav poveže z vašimi obstoječimi sistemi. Najboljši del je, da je modularen, kar nam omogoča skoraj neskončno razširitev njegovih zmogljivosti, ko bomo v prihodnjih izdajah dodajali nove funkcije," je dejal Saptarshi Choudhury, podpredsednik oddelka za izdelke v družbi Farm To Plate.

Povezovanje potrošnikov in kmetov za trajnostne ekosisteme

Z inovativno uporabo priljubljenih platform za pošiljanje sporočil, kot je WhatsApp, glasovnim prepisovanjem, prevodi v domače jezike in funkcionalnostjo brez povezave je Farm To Plate prva rešitev za sledenje, ki je resnično dostopna ribičem in kmetom. Projekt Farm to Plate bo s pomočjo mikrotipinga izkoristil povezavo med potrošnikom in kmetom, da bi zagotovil finančno stabilnost skupnosti pridelovalcev in zmanjšal tveganje prekomernega kmetovanja.

"Farm To Plate je prva rešitev v verigi preskrbe s hrano, ki bo povezala vse deležnike in jih vključila v sistem. Na edinstven način neposredno povezujemo potrošnike in kmete ter z eno samo kodo QR omogočamo zaupanje potrošnikov v hrano s preglednostjo in finančno vzdržnostjo pridelovalcev. Naša vrednostna ponudba je zapisana v 5 T-jih: Trace (sledenje), Track (določanje položaja), Trade (trgovina), Tip (svetovanje), Trust (zaupanje) - in Tip je naš najljubši, ker daje priznanje kmetu," je povedal Pramod Sajja, predsednik in izvršni direktor Farm to Plate LLC. & Paramount Software Solutions Inc.

O Farm to Plate

Vizija ekipe, ki se ukvarja z verigo blokov pri Farm to Plate, je bila razviti izdelek, ki bi spremenil način delovanja industrije hrane in pijač. Zgodbe o uspehu tehnologije Hyperledger Fabric so privedle do njenega sprejetja, da bi odprtokodni ekosistem postal vodilni na področju te tehnologije. Družba Farm to Plate je želela ustvariti nekaj, kar bi prineslo spremembe, hkrati pa bi bilo preprosto prilagodljivo za zapolnitev vrzeli v obstoječih sistemih verige preskrbe s hrano.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Za več informacij, samo za medije:
Neha Rao Vodja trženja in komunikacij

neha@paramountsoft.net

Več informacij o Farm To Plate najdete tukaj:
www.farmtoplate.io


Vir: Farm to Plate