O-STA

Družba ANANDA Scientific oznanja sodelovanje prvega pacienta v kliničnem preskušanju, ki ga je odobrila Ameriška zvezna Uprava za hrano in zdravila (FDA) za potencialno novo zdravljenje socialne anksiozne motnje (SAD)

NEW YORK & GREENWOOD VILLAGE, Colo.--(BUSINESS WIRE)- ANANDA Scientific Inc., biofarmacevtska družba, usmerjena v raziskave, je danes objavila, da je začela s kliničnim preskušanjem na prvem bolniku z raziskovalnim novim zdravilom (IND), ki ga je odobrila Ameriška zvezna Uprava za hrano in zdravila (FDA) za klinično preskušanje zdravila Nantheia™ A1002N5S, ki uporablja kanabidiol (CBD) v lastni tehnologiji dostave družbe ANANDA Liquid Structure™ (tekoča struktura) kot potencialnega zdravila za zdravljenje socialne anksiozne motnje. Nacionalni center za dopolnilno in integrativno zdravje (HCCIH - oddelek Nacionalnega inštituta za zdravje (NIH)) zagotavlja sredstva za to preskušanje, ki bo potekalo na Medicinski fakulteti NYU Grossman. (Identifikator Clinical Trials.gov: NCT05571592)

Glavni raziskovalki preskušanja sta Naomi Simon, dr. med., mag. znanosti, profesorica psihiatrije in direktorica programa za anksioznost, stres in dolgotrajno žalost na Medicinski fakulteti NYU Grossman in Esther Blessing, doc. dr. med., docentka za psihiatrijo na Medicinski fakulteti NYU Grossman. V tem dvojno slepem in s placebom nadzorovanem preskušanju se bo zdravilo Nantheia™ A1002N5S v primerjavi s placebom uporabljalo v 21-dnevnem obdobju zdravljenja, pri čemer bosta primarna rezultata sprememba anksioznosti, povzročene s testom TSST (Trier Social Stress Test), in vpliv na nevro-slikovni biomarker.

"Zelo smo veseli, da je ta pomembna študija v teku," je dejala dr. Simon. "Naše sodelovanje z družbo ANANDA nam pomaga pri naši raziskovalni študiji o CBD-ju, ki jo financira NIH in je namenjena razvoju znanstvenih dokazov o njegovem mehanizmu in kliničnih učinkih v podporo morebitnemu razvoju CBD-ja kot novega, na dokazih temelječega zdravljenja socialne anksiozne motnje, ki je zaskrbljujoče in premalo obravnavano stanje."

Dr. Blessing je dodala, da "predklinični rezultati za CBD kot zdravila za zdravljenje anksioznih motenj kažejo obetavne rezultate in veselimo se, da bomo v tej študiji lahko gradili na teh predkliničnih rezultatih."

"Vključitev prve osebe v to pomembno preskušanje je še en ključen mejnik za program kliničnega razvoja družbe ANANDA," je dejal Sohail R. Zaidi, izvršni dirertor družbe. "Zelo smo veseli, da sodelujemo z raziskovalno skupino NYU pri ocenjevanju našega preiskovalnega zdravila Nantheia A1002N5S, kot indikatorja za neizpolnjene zdravstvene potrebe."

O ZDRAVILU NANTHEIA™ A1002N5S

Nantheia™ A1002N5S je preiskovano zdravilo, ki uporablja kanabidiol (CBD) v lastni tehnologiji dostave družbe ANANDA Liquid Structure™ (tekoča struktura). Predklinične in začetne klinične študije kažejo, da tehnologija dostave Liquid Structure™ družbe ANANDA (z licenco Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd v Jeruzalemu v Izraelu) poveča učinkovitost in stabilnost kanabidiola. Nantheia™ A1002N5S je peroralni izdelek s 50 mg kanabidiola na mehko kapsulo.

O DRUŽBI ANANDA SCIENTIFIC

ANANDA je vodilna v raziskave usmerjena biofarmacevtska družba, ki je pionir visokokvalitetnih kliničnih študij, v katerih ocenjuje terapevtske indikacije, kot so PTSD, radikulopatska bolečina, anksioznost in motnja uporabe opioidov (Mt. Sinai in UCLA). Družba uporablja patentirano tehnologijo dostave (z licenco Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd, v Jeruzalemu, Izrael), ki omogoča, da so kanabinoidi in druge rastlinske spojine visoko biološko dostopne, topne v vodi in stabilne za hrambo, ter se osredotoča na proizvodnjo učinkovitih farmacevtskih izdelkov vrhunske kakovosti.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53368701/en

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

ANANDA Scientific Media Relations | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com

Vir: ANANDA Scientific Inc.