O-STA

Velikonočna potepanja in ideje za piknik v naravi

Topli dnevi so končno tukaj in ni boljšega, kot da jih izkoristimo za preživljanje časa v naravi. Odlična ideja, kaj početi na prostem v pomladnem letnem času, je zagotovo piknik. S prijatelji ali družino se odpravite na travnik, razgrnite odejo in uživajte v dobri hrani in pijači, medtem ko vas sončni žarki božajo po obrazu. Prebujajoča se narava in svež zrak sta pravi recept za sprostitev. V luči prihajajočih velikonočnih praznikov smo pripravili nekaj predlogov za izlete ter nasvete, kako se pripraviti na piknik in kaj ne sme manjkati v velikonočni piknik košari.

Izbira lokacije je ključnega pomena

Za popoln piknik je najprej treba na lov za pravljično lokacijo. Če jo boste med prazniki mahnili na lepše, je eden od predlogov za izlet lahko vasica Sveti Martin na Muri. Čudovito medžimursko naselje leži v neposredni bližini slovenske meje ter s svojimi termalnimi izviri skozi vse leto privablja številne družine. V večkrat nagrajenem resortu Terme Sveti Martin so v času velikonočnih praznikov pripravili Healthy Family Fun ponudbo za družine. Poleg uživanja v bazenu in wellness oazi, je lokacija odlično izhodišče za pohodništvo in kolesarjenje. Bližnji gozdovi in grički z vinogradi obenem ponujajo številna mesta za popoln piknik v naravi.

Velikonočna košara in preizkušeni recept

Brez piknik košare, ki se šibi pod težo dobrot, pravega piknika seveda ni. V tem, da doma pripravimo jedi, pribor, prtičke in osvežilno pijačo ter se s kolesom odpravimo na piknik, je res nekaj čarobnega. V Termah Sveti Martin so v sklopu velikonočne ponudbe za goste pripravili piknik košaro z okusno lokalno pridelano hrano in pijačo. V hotelskih restavracijah namreč dajejo velik poudarek na kakovost sestavin in sodelovanje z lokalnimi pridelovalci, kar se odraža na izjemnem okusu živil. Za vas so pripravili recept za zdravo polnovredno kosilo - slastno rižoto iz sladkega krompirja ali po hrvaško batata.

Rižota iz sladkega krompirja (za 4 osebe)

Sestavine:

• pol rdeče čebule

• olivno olje

• 400 g sladkega krompirja

• 240 g riža arborio

• maslo

• parmezan

• poltrdi domači sir

• sol

• mlet poper

• zelenjavna osnova

Priprava:

Na olju prepražite drobno sesekljano čebulo, dodajte riž in zalijte z zelenjavno osnovo. Med nenehnim mešanjem dodajte kuhan in pretlačen sladki krompir. Riž mora biti kuhan al dente. Dodajte še parmezan, po potrebi solite in popoprajte ter na koncu vmešajte še maslo. Postrezite z naribanim poltrdim domačim sirom.

Po dobri hrani in pijači se prileže sprehod

Sveti Martin na Muri obiskovalcem ponuja nešteto možnosti za aktivnosti v naravi. Lahko se odpravite na sprehod ali na kolesarsko turo po slikoviti pokrajini ob reki Muri, kjer boste lahko občudovali razglede in spoznali bogato kulturno dediščino tega območja. Raziščite kolesarske poti, okrepite svoje telo z vadbo na trim stezi ali naredite nekaj zamahov v bazenu. Vaše telo vam bo hvaležno. Kaj vse še lahko počnete med velikonočnimi prazniki v Medžimurju, si lahko preberete tukaj.

Naj vas vse toplejši pomladni dnevi spodbudijo h gibanju na svežem zraku. S počitkom in čuječnostjo pa poskrbite za uravnavanje stresa. Tako bo vaše telo odlično pripravljeno na vsakodnevne izzive.