O-STA

Medžimurske Terme Sveti Martin znova med najboljšimi v Evropi

Hrvaške Terme Sveti Martin, ki jih vodi Slovenka, Nuša Korotaj, se lahko pohvalijo s prestižno nagrado Evropskega združenja zdravilišč ESPA - European Spa Association - za najbolj inovativni zdravstveno naravnan spa program (Innovative Medical Spa). Nagrade so podelili v Litvi, v najstarejšem in največjem litovskem termalnem mestu Druskininkai, ki letos praznuje 230 let obstoja.

Na kongresu ESPA, European Spas & Balneology Congress, ki ga je med 25. in 27. septembrom gostil Druskininkai, so podelili tudi nagrade za inovativnost (ESPA Innovation Award), s katerimi vsako leto spodbujajo hotele, turistične destinacije in terme, k razvoju novih, izjemnih in učinkovitejših pristopov za izboljšanje zdravja in kakovosti življenja svojih gostov.

Inovativni pristop k wellnessu v osrčju neokrnjene narave Ta nagrada in priznanje poudarjata neomajno predanost Term Sveti Martin združevanju vrhunskih wellness tretmajev z naravno zdravilno močjo termomineralne vode in neokrnjene narave, v kateri se terme nahajajo.

Terme Sveti Martin so zavezane redefiniranju tradicionalnega wellness doživetja ter ustvarjanju avtentičnih in celostnih tretmajev ter programov, pri katerih sta zdravje in dobro počutje gostov na prvem mestu. Njihov inovativni pristop k wellnessu presega običajno, saj ustvarjajo okolje, v katerem lahko gostje resnično pomladijo telo in duha. To priznanje je potrditev trdega dela, strasti in kreativnosti izjemne ekipe, katere predanost odličnosti v spa storitvah ostaja njihova največja gonilna sila.

Filozofija Rudolfa Steinerja in zavezanost trajnostnemu načinu poslovanja "Ponosna sem, da smo prejeli ta naziv, ki je najpomembnejše priznanje v evropski spa in wellness industriji. To je nekaj, o čemer smo pred nekaj leti lahko le sanjali. V središču vsega, kar počnemo, je filozofija Rudolfa Steinerja, ki poudarja ravnovesje zdravega telesa, duha in uma. Biti prepoznan po združevanju antropozofije, alternativnih wellness tretmajev, trajnostnega poslovanja, lokalnih izdelkov in hrane, skupaj z našo zdravilno termalno vodo, je izjemen dosežek in več kot ponosna sem na to, kar smo skupaj dosegli v zadnjih letih. Želim se zahvaliti naši izjemni ekipi, partnerjem in gostom, ker so del tega in ker so sodelovali na tej poti, na kateri redefiniramo wellness in postavljamo nova merila na tem področju," je poudarila Nuša Korotaj, glavna izvršna direktorica Term Sveti Martin.

Poleg izjemne predanosti wellnessu so Terme Sveti Martin močno zavezane tudi trajnostnemu načinu poslovanja. Zavedajoč se pomena varovanja okolja, so vložili znatna sredstva v projekte za zmanjšanje svojega ekološkega odtisa. V skladu s tem so uvedli napredne sisteme za reciklažo ter zmanjšali uporabo plastike in škodljivih kemikalij. Trajnost je globoko zakoreninjena v njihovo poslovno filozofijo, s sodelovanjem z lokalnimi dobavitelji in uporabo lokalno pridelanih sestavin pa dodatno spodbujajo trajnostni razvoj in zdravje svojih gostov ter celotne skupnosti. S takšnim pristopom so Terme Sveti Martin postale ne le inovativen wellness center, temveč tudi vodilni center v trajnostnem turizmu.