O-STA

Telekom Slovenije je pripravil posebno ponudbo mobilnega prenosa podatkov na Hrvaškem, za spremljanje TV-vsebin na dopustu pa priporoča aplikaciji NEO in NEO TV Lite

Ljubljana, 19. aprila - V času prvomajskih praznikov bo veliko Slovencev dopustovalo na Hrvaškem. Telekom Slovenije je zato za svoje naročnike mobilnih paketov, ki se odpravljajo na Hrvaško, tudi letos pripravil posebno opcijo dodatnega zakupa gigabajtov, naročnikom televizije, ki želijo tudi v tujini spremljati vrhunske TV-vsebine, pa priporoča uporabo aplikacij NEO in NEO TV-Lite.

Kljub temu, da je Hrvaška del Evropske unije in da mobilni paketi že vsebujejo vključene količine prenosa podatkov med gostovanjem, se za dodaten zakup mobilnega prenosa podatkov na Hrvaškem med dopustovanjem odloči kar tretjina naročnikov Telekoma Slovenije. V obdobju od 19. aprila do 3. maja je tako Telekom Slovenije pripravil možnost zakupa HR-internet Plus, ki za 5,99 evra vključuje 15 GB prenosa podatkov za 7 dni.

Od 19. aprila 2023 dalje je na voljo tudi osvežena ponudba HR-internet, ki omogoča mesečni zakup in ki za enako ceno kot doslej vključuje za polovico več prenosa podatkov. Zakup HR-internet tako za 9,95 evra mesečno vključuje 30 GB prenosa podatkov (doslej 20 GB).

Pri gostovanju se najprej uporabijo podatki iz ponudbe HR-internet, šele po porabi zakupljenih gigabajtov pa še količine izbranega mobilnega paketa. Oba zakupa lahko naročniki enostavno vklopijo prek Mojega Telekoma ali SMS-sporočila. Mobilni paketi NAJ sicer vključujejo bogate količine podatkovnega prenosa za gostovanje v državah območja EU-tarife.

Tudi med dopustom pa lahko naročniki televizijo gledajo prek TV-platforme NEO. NEO je tudi v tujini na voljo z mobilno aplikacijo NEO, aplikacijo NEO TV Lite za pametne televizorje, na spletu pa preko Neo.io. Aplikacija NEO TV Lite je na voljo na televizorjih z operacijskim sistemom Android TV z različico 7.0 Nougat (API 24) ali novejšo, na televizorjih LG z operacijskim sistemom webOS TV z različico 3.0 ali novejšo, na televizorjih Samsung z operacijskim sistemom Tizen (letnik 2018 in novejši) ter na televizorjih Hisense z operacijskim sistemom Vidaa (serija U4 in novejši).

Več o zakupih HR-internet in HR-internet Plus na: http://ts.si/HR-Internet.