O-STA

Kyoto Prize 2023 v Oxfordu

Nagrajenci Kyoto Prize (dr. Carver Mead; dr. Bryan T. Grenfell in dr. Zakir Hussein)


Ljubljana, 8.5.2023 - Vabimo vas, da se udeležite letošnje predstavitve laureatov, ki jo 9. in 10. maja v Oxfordu gosti Blavatnik School of Government v partnerstvu z Inamori Foundation. Fundacija Inamori z nagrado Kyoto Prize vsako leto nagrajuje posameznike, ki so se izkazali z izjemnimi dosežki na področjih naprednih tehnologij, temeljnih znanstvenih disciplin ter umetnosti in filozofije. Nagrade vsako leto novembra podelijo v Kyotu, na Japonskem, maja pa pripravijo skupno predstavitev v Oxfordu.

Letos bodo gostili dr. Carverja Meada, enega od očetov sodobnega računalništva, pionirja elektronskega inženiringa, katerega delo na VLSI sistemih je prineslo revolucije v svet tehnologije računalniškega oblikovanja; dr. Bryana T. Grenfella, pionirja na področju biologije populacij, ki razkriva mehanizme okužbe z virusi, ki so usmerjali nadzor nad nalezljivimi boleznimi; in dr. Zakirja Hussaina, glasbeno ikono, katere inovacije s tradicionalno indijsko tablo so pridobile svetovno spoštovanje.

Nagrajenci bodo v naslednjih dneh predstavili svoje delo, bodisi na spletu ali v živo, predstavitev pa bo javno dostopna na spletu. Panel je edinstven element Oxfordskih dogodkov, ki združuje tri nagrajence in raziskuje teme inovativnosti, sodelovanja in vodenja.

Na spodnjih povezavah se lahko registrirate za javna predavanja in panelno razpravo:

Epidemiološka in evolucijska dinamika patogenov v času in prostoru s strani biologa populacij Bryana T. Grenfella (Kyoto nagrajenec 2022 na področju temeljnih znanosti).

Osebna pot skozi informacijsko revolucijo inženirja in aplikativnega fizika Carverja Meada (Kyoto nagrajenec 2022 na področju naprednih tehnologij).

Predavanje in nastop virtuoza na tabli Zakirja Hussaina (Kyoto nagrajenec 2022 na področju umetnosti in filozofije).

#

O nagradi Kyoto Prize Fundacijo Inamori je leta 1984 ustanovil dr. Kazuo Inamori, ustanovitelj japonske korporacije Kyocera, ki proizvaja široko paleto elektronskih naprav, izdelkov in komponent iz napredne keramike ter polprevodnikov, s sedežem v Kyotu. Z nagrado Kyoto Prize, Fundacija Inamori vsako leto nagrajuje posameznike, ki so se izkazali z izjemnimi dosežki na področjih naprednih tehnologij, temeljnih znanstvenih disciplin ter umetnosti in filozofije.

Prejemniki prestižnih nagrad so bili v 32-letni zgodovini številne prominentne osebnosti, med drugimi pokojna koreografinja Pina Bausch, filozof Jürgen Habermas, japonski modni oblikovalec Issey Miyake, francoski skladatelj Pierre Boulez, umetnika Maurice Béjart in Roy Lichtenstein, primatologinja Jane Goodall in molekularni biolog Yoshinori Ohsumi, ki je leta 2016 za svoje raziskave prejel tudi Nobelovo nagrado.

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2022, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,8 bilijona jenov (približno 14,1 milijarde EUR). Kyocera je na Forbesovi lestvici največjih javnih podjetij na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 603 mesto in je uvrščena na seznam časnika Wall Street Journal "The World's 100 Most Sustainably Managed Companies. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Tel: (01) 5484 812

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si