O-STA

i80 Group bo nadgradil svoj uspeh in rastočo prodajo s strateško širitvijo v Evropo

Podjetje je pred kratkim sklenilo transakcije v vrednosti 200 milijonov dolarjev z evropskimi podjetji

NEW YORK, LONDON--(BUSINESS WIRE)-- i80 Group ("i80"), investicijsko podjetje, specializirano za zagotavljanje kreditnih rešitev rastočim podjetjem, je danes objavilo, da se je z odprtjem nove pisarne v Londonu razširilo v Evropo in da je za direktorja svoje investicijske ekipe zaposlilo Nilsa Schaffnerja, ki se bo osredotočil na iskanje in izvajanje prihodnjih naložb v Združenem kraljestvu in Evropi.

Schaffner v i80 prinaša več kot dve desetletji izkušenj v tehnološki, medijski in telekomunikacijski industriji, vključno z bogatimi izkušnjami in strokovnim znanjem v vlogi strateškega partnerja podjetij v zgodnji fazi razvoja s področja finančne tehnologije v Združenem kraljestvu in Evropi, v kateri jim je pomagal pri uspešni rasti in izvajanju njihovih poslovnih načrtov. Preden se je pridružil i80, je vodil ekipo za finančno tehnologijo in posebne finančne produkte pri banki NIBC v Združenem kraljestvu, kjer je bil odgovoren za financiranje terjatev in posojila na osnovi premoženja nebančnim in digitalnim posojilodajalcem, kot so med drugim Iwoca, Ebury Partners, Tabeo in LendingCrowd. Pred zaposlitvijo pri banki NIBC je bil Schaffner nadzornik investicijskega odbora pri Outward VC, skladu tveganega kapitala, ki podpira naslednjo generacijo evropske finančne in podjetniške tehnologije. Na začetku svoje kariere je bil zaposlen na področju zasebnega kapitala in investicijskega bančništva.

Marc Helwani, ustanovitelj in glavni direktor za naložbe pri i80 Group, je dejal: "Ekosistemi Združenega kraljestva in evropski ekosistemi so se v zadnjih letih hitro razvili, deloma zaradi inovacij in podpornega poslovnega okolja. Z našega vidika je glede na nedavne motnje v bančnem poslovanju zdaj pravi čas za razširitev naše prisotnosti v tujini, saj podjetja iščejo možnosti financiranja zunaj tradicionalnih bank. Glede na naše izkušnje in strokovno znanje v okviru partnerstev s podjetji v zgodnji fazi razvoja verjamemo, da smo primerni za pomoč ustanoviteljem in vodstvenim ekipam pri doseganju njihovih dolgoročnih ciljev s prilagodljivimi in kreativnimi rešitvami."

Nils Schaffner, direktor i80 Group, je dodal: "Primanjkljaj možnosti financiranja v Združenem kraljestvu in Evropi se bo v trenutnih razmerah samo še povečal. Strokovno znanje in dokazana uspešnost i80 pri zagotavljanju ustreznih finančnih rešitev inovativnim podjetjem ter obsežna mreža dragocenih kontaktov, ki lahko pomagajo popeljati podjetja na višjo raven, govorijo zase. Navdušen sem, da imam priložnost pomagati razširiti prisotnost podjetja v Združenem kraljestvu in Evropi."

i80 Group je od svoje ustanovitve namenil več kot 2 milijardi dolarjev financiranja več kot petindvajsetim podjetjem.

O i80 Group

i80 Group je investicijsko podjetje, ki je zasnovano za pospeševanje inovacijskega gospodarstva s krepitvijo rasti. Podjetje ponuja prilagojene finančne rešitve, ki so edinstvene glede na potrebe vsakega investicijskega partnerja in so zasnovane tako, da pomagajo podjetjem pri doseganju kritičnih mejnikov rasti. Podjetje ima pisarne v New Yorku, San Franciscu in Londonu. Za več informacij obiščite www.i80group.com.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Mike Geller
Prosek Partners

646-818-9018
mgeller@prosek.com


Vir: i80 Group