O-STA

NLB podpisala dogovor o financiranju prenove ikoničnega Sava Centra v Beogradu

NLB, d.d. in NLB Komercijalna banka sta z družbo Delta Kongresni Center podpisali dogovor o projektnem financiranju Sava Centra v vrednosti 55 milijonov evrov.

Skupna investicija v celovito prenovo kongresnega, poslovnega in trgovinskega kompleksa s površino več kot 100.000 kvadratnih metrov, sicer presega 100 milijonov evrov.
Andrej Lasič, član uprave NLB, pristojen za korporativno in investicijsko bančništvo, je ob tem povedal: "S tem projektom smo ponovno dokazali, da smo sistemska banka, ki je pripravljena in sposobna podpreti najkompleksnejše projekte v naši regiji. Zahvaljujemo se kolegom v NLB Komercijalni banki, kot tudi partnerjem v Delta Kongresnem Centru, da lahko podpremo prenovo legendarnega beograjskega kompleksa in s tem omogočimo revitalizacijo kompleksa ter nove poslovne priložnosti, predvsem za kongresno industrijo."

Od otvoritve leta 1977, je Sava Center obiskalo več kot 1,6 milijona obiskovalcev na preko 7.000 kongresih in konferencah, med katerimi so bila tudi zasedanja Generalne skupščine Svetovne banke in Mednarodnega denarnega sklada, Generalne skupščine UNESCO in Skupščine EBRD.