O-STA

Fjällräven in inovacija G-1000 Air Stretch za poletni treking

Fjällräven nenehno širi in razvija svojo vodilno ponudbo oblačil in opreme tudi za toplejše letne čase. A kaj švedska blagovna znamka sploh ve o trekingu v toplem vremenu? Veliko!

Novosti v kolekciji Abisko se osredotočajo na zračnost, gibljivost in nizkoprofilne lastnosti, ki zagotavljajo veliko funkcionalnosti, da vam bo udobno in boste zaščiteni pred vremenskimi vplivi. Jakna Abisko Hike Jacket ima na primer subtilen visok ovratnik z nastavljivo kapuco, ki je primerna za vse vremenske razmere. Lahko jo zložite v žep, zato je primerna za potovanja in pohode v toplejšem podnebju. Abisko Hike anorak in hlače so novosti, izdelane iz zelo zračnega materiala G-1000 Air Stretch, visokokakovostne mehansko raztegljive tkanine iz organskega bombaža in recikliranega poliestra. To je odlična izbira za oblačila, ki morajo biti lahka in zračna, gibanje v njih pa neomejeno. Kot vse različice G-1000 je tudi ta izjemno trpežna in bo služila za številne dejavnosti na prostem.

Družino oblačil Abisko so pričeli izdelovati leta 2014 in z leti je Fjällrävnova oblikovalska ekipa našla nove načine za povečanje udobja in funkcionalnosti skrbno izdelanih oblačil za toplejše podnebje.

"Vedno se osredotočamo na vzdržljivost in vsestranskost oblačil - kako lahko hkrati ohranimo trpežnost oblačil in udobje. Izrednega pomena ima struktura tkanine - ali se prilega telesu ali pa deluje tako, da ustvarja hladilni ali grelni učinek. Prileganje je pomemben način za povečanje udobja v toplem podnebju. Ključna je tudi sposobnost prilagajanja oblačila - zadrga na hlačah, s katero uravnavate pretok zraka, ali ovratnik, ki ga je mogoče povišati za zaščito pred vetrom ali soncem. To so preprosti, a učinkoviti dodatki za udobje v naravi." - Henrik Andersson, globalni kreativni direktor pri Fjällrävnu

G-1000 Air Stretch ne vsebuje voska, tako da je čim bolj zračen. Ker pa je del družine G-1000, je seveda odporen na vodo in veter, zato je primeren za vaše hobije in preživljanje časa na prostem.

Oblačila Fjällräven so na voljo na prodajnih mestih Annapurna, Iglu Šport in Sport Vision.