O-STA

Evropska komisija odobrila načrtovano združitev podjetij NIQ in GfK

  • Dovoljenje EU predstavlja pomemben mejnik pri dokončanju združitve družb NielsenIQ in GfK

  • NielsenIQ in GfK pričakujeta, da bodo v naslednjih dneh zaključili transakcijo

Chicago & Nürnberg, Nemčija--(BUSINESS WIRE)-- Podjetji NielsenIQ (NIQ) in GfK SE (GfK) sta danes prejeli dovoljenje Evropske komisije za načrtovano združitev.

Evropska komisija je odobrila predlagano združitev podjetij NIQ in GfK ter s tem omogočila dokončanje transakcije, s katero bo nastalo vodilno svetovno podjetje za obveščanje v zvezi s potrošniškimi navadami. Odločitev o odobritvi je pogojena z odprodajo podjetja GfK, ki se ukvarja s potrošniškimi paneli, neodvisni tretji osebi. Pogoj nima odložilnega učinka na dokončanje združitve podjetij NielsenIQ in GfK..

Podjetji bosta zdaj naredili potrebne ukrepe, da se bo transakcija brez nadaljnjega odlašanja zaključila.

O družbi NIQ

NIQ, vodilno svetovno podjetje za obveščanje v zvezi s potrošniškimi navadami, razkriva nove poti rasti za trgovce na drobno in proizvajalce potrošniškega blaga. Podjetje NIQ, ki deluje v več kot 100 državah, zagotavlja najpopolnejše in najbolj jasno razumevanje nakupnega vedenja potrošnikov z napredno platformo za poslovno obveščanje z integrirano napovedno analitiko. NIQ zagotavlja popoln pogled..

Družba NIQ je bila ustanovljena leta 1923 in je v portfelju družbe Advent International. Za več informacij obiščite NIQ.com.


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Za NielsenIQ

Gillian Mosher
Podpredsednica za komunikacije,

Številka mobilnega telefona: +1 647-282-9714
gillian.mosher@nielseniq.com

Za GfK
Kai Hummel

Podpredsednik za komunikacije in stike z javnostmi
Številka mobilnega telefona: +49 170 7700194

public.relations@gfk.com

Vir: NielsenIQ