O-STA

Investicijska družba SYNTAGMA CAPITAL je zaključila prevzem podjetja Erasteel, oddelka za hitrorezno jeklo in recikliranje podjetja Eramet S.A. (Euronext Paris: ERA)

BRUSELJ--(BUSINESS WIRE)-- Investicijska družba Syntagma Capital je danes sporočila, da je zaključila prevzem podjetja Erasteel (https://www.erasteel.com).
Podjetje, ki bo še naprej delovalo pod blagovno znamko Erasteel, je vodilno na svetu na področju konvencionalne in prašne metalurgije hitroreznih jekel, ki se uporabljajo za visoko zmogljivo strojno obdelavo, vrtanje in rezalna orodja. Poleg tega ima Erasteel v Evropi edinstvene zmogljivosti za recikliranje kovin in ponuja trajnostne rešitve za predelavo baterij, katalizatorjev in kovin. Leta 2022 je podjetje ustvarilo približno 275 milijonov evrov prihodkov, predvsem v letalskem, avtomobilskem in industrijskem sektorju v svojih šestih industrijskih obratih v Franciji, na Švedskem in Kitajskem. Podjetje zaposluje približno 860 delavcev po vsem svetu.

"Kljub zelo zahtevnemu trgu združitev in prevzemov še vedno najdemo privlačne priložnosti za vlaganje kapitala in rešitve za odprodajo, ki so hitre in zanesljive. Navdušeni smo nad potencialom podjetja Erasteel in se veselimo sodelovanja z vodstvom pri globalni rasti podjetja," je dejal Sebastien Kiekert Le Moult, vodilni partner v družbi Syntagma.

"Z veseljem sporočamo, da se podjetju Erasteel kot izvršna direktorica pridružuje Kerstin Konradsson. V metalurški svet prinaša zelo dragocene izkušnje, saj je bila predsednica in izvršna direktorica družbe Boliden Smelters ter opravljala različne vodstvene funkcije v podjetjih Åkers in SSAB. V svetovalnem odboru podjetja Erasteel pozdravljamo tudi Beatrice Charon, nekdanjo podpredsednico za strategijo pri družbi Constellium. Naše globalne izkušnje na področju kovin ter obsežno raziskovalno-razvojno in tehnično znanje podjetja Erasteel, njegovo globalno prisotnost in tesne odnose s strankami nameravamo izkoristiti za nadaljnjo rast, tako organsko kot s ciljno usmerjenimi združitvami in prevzemi. Prav tako nameravamo pospešiti razvoj Erasteelovega oddelka za recikliranje v Franciji," je povedal partner družbe Syntagma Frank Coenen.

Pri transakciji so sodelovali Sebastien Kiekert Le Moult (vodilni partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), Fabio Yamasaki (direktor) in Gabriele Lo Monaco (višji pravnik).

Družbi Syntagma so svetovali Willkie Farr Gallagher (Hugo Nocerino in Victor Cann (korporativne zadeve), Faustine Viala, Charles Bodreau, Charles-Antoine Erignac in Jordan Pontal (pravne zadeve)), Lincoln International (Géraud Estrangin, Côme de Las Cases), PwC Transaction (Eric Douheret, Clément Meudec, François-Xavier Bornet, Geoffrey Donio, Charles Simonnetto), PwC Legal and Tax (Anne-Valerie Attias-Assouline, Mathieu Norest, Morgane Croisier) in Advention Business Partners (Jean-Michel Schmitt, Iska Pivois).

O družbi Syntagma Capital

Syntagma vlaga v podjetja, ki imajo koristi od praktičnega operativnega strokovnega znanja, da bi pospešila rast in izboljšala uspešnost za vse deležnike. Smo pravi upravljavci z izkušnjami z delom in upravljanjem podjetij na svetovni ravni, ki s pomočjo lastnih virov razvijajo uspešne strategije, jih izvajajo, da izkoristijo svoj polni potencial, in ustvarjajo trajnostno dolgoročno vrednost. Družba Syntagma vlaga in upravlja podjetja v številnih panogah s posebnim poudarkom na trgih materialov, kemikalij, industrijskih in poslovnih storitev, vključno s proizvodnjo, distribucijo, prevozom in logistiko, najemom opreme, kovinskimi storitvami in drugimi panogami. Družba Syntagma, je kot podpisnica načel Združenih narodov za odgovorne naložbe (UN PRI) zavezana visokim standardom okoljskih, družbenih in korporativnih meril pri vseh svojih naložbah in ima sedež v Bruslju v Belgiji. Za več informacij obiščite: https://syntagmacapital.com

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Marie Ciparisse
Tel.: +32 (0)2 315 70 12
E-mail: mciparisse@syntagmacapital.com

Vir: SYNTAGMA CAPITAL