O-STA

Sistem za odkrivanje orožja podjetja Brijot Imaging Systems' (BIS-WDS) nameščen kot del pilotskega projekta za zaščito železnic, ki ga izvaja ministrstvo za notranjo varnost; demonstracija delovanja sistema na postaji PATH v Jersey City-ju

ORLANDO, Florida, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 11. julij 2006 - BIS-WDS Prime preiskuje potnike za morebitne eksplozive in samomorilske bombe Brijot Imaging Systems, Inc. je danes objavilo, da je njihov izdelek BIS-WDS(TM) Prime nameščen z namenom pregledovanja potnikov v živo na prestopni postaji PATH v Jersey City-ju, ki je del sistema Pristaniške uprave New Yorka in New Jerseya (PANYNJ). Namestitev je del pilotskega projekta ministrstva za notranjo varnost. BIS-WDS(TM) bo v roku dven tednov na terenu prikazal svoje zmožnosti za odkrivanje eksplozivov in ostalih večjih orožij, ki bi lahko poškodovala potnike ali opremo ter tako predstavljala resno grožnjo nacionalnemu železniškemu sistemu. Brijotov izdelek, ki omogoča avtomatsko odkrivanje morebitnih samomorilskih bomb skritih pod posameznikovimi oblačili, je bil po uspešno opravljenih laboratorijskih poskusih izbran za testiranje v resničnem okolju.

"Ta prikaz na terenu je izjemno pomemben za varnost naših državljanov in potniškega prometa. Celotna ekipa Brijota je zasledovala le ta cilj: izdelati sistem, ki lahko pregleduje potnike na železnicah z minimalnim vplivom na vstopne točke in pretok ljudi. Potnikom se ni potrebno zaustaviti ali stopiti skozi detektorsko napravo, ali skrbeti za tehnike, ki jih za nadzor sistem uporablja. Sistem deluje enako kot video kamera, brez vpliva na osebo ali osebe ki so v njegovem vidnem polju in brez zaznave telesnih podrobnosti. Ljudje s srčnimi spodbujevalniki, nosečnice, otroci, vsak in vsi lahko brez skrbi stojijo v vidnem polju sistema in se nimajo česa bati," je dejal predsednik uprave in predsednik podjetja Brijot, Brian J. Andrew. "Končno imamo na razpolago tehnologijo, ki lahko pomaga varnostnim organom pri zagotavljanju varnosti potnikov z onemogočanjem samomorilskih napadalcev. Naslednji izziv, ki čaka oblasti, je njihova usposobljenost za namestitev sistema na postajah množičnega transporta."

Za potrebe dvotedenskega pilotskega projekta železniške varnosti sta bili nameščeni dve BIS-WDS Prime kameri. Ti kameri bosta nadzirali potnike na sistemu PATH ob njihovem vstopu na prestopno postajo. Sistem dveh kamer lahko ob uporabi Briojotove posebej razvite programske opreme za odkrivanje samomorilskih bomb na uro pregleda do 720 posameznikov na uro za posamezni vhod na postajo ter zazna natančno lokacijo morebitnih sumljivih objektov ob nenehnem gibanju, ne da bi se bilo posamezniku potrebno ustaviti, izprazniti žepe ali stopiti skozi poseben detektor.

BIS-WDS Prime je pasivni sistem, ki deluje v območju milimetrskih valov ter opazovanih subjektov ne izpostavlja nikakršnemu tipu energijskih ali radiacijskih valov. Tehnologija je popolnoma neškodljiva za okolje in zdravje potnikov ali postajnih uslužbencev. Prav tako ne predstavlja nobene nevarnosti za osebe s srčnimi spodbujevalniki ali nosečnice. Sistem ne snema nikakršnih telesnih podrobnosti, ali kako drugače diskriminira proti katerikoli osebi na podlagi fizičnih značilnosti, ampak identificira izključno tiste posameznike, ki prenašajo sumljive objekte.

O podjetju Brijot Imaging Systems, Inc.

Brijot Imaging Systems, Inc. načrtuje, izdeluje in prodaja prvi sistem na svetu, ki omogoča zaznavanje v milimetrskih valovih med gibanjem in v realnem času. Tako izdelek uporabnikom omogoča hitro in diskretno iskanje in lociranje morebitnih nevarnosti na daljavo, preprosto tako, da se posameznik sprehodi skozi vidno polje kamere. Še noben izdelek, danes ali v preteklosti, ni ponujal prednosti, ki jih omogoča BIS-WDS(TM) Prime. Uprava podjetja Brijot Imaging Systems, Inc ima že vrsto let izkušenj pri komercializaciji naprednih tehnologij. S podjetjem sodelujejo tudi svetovalci, kot so upokojeni general s štirimi zvezdicami Barry McCaffrey. Podjetje je začelo z izdelavo in distribucijo izdelkov strankam po celotnem svetu januarja 2006.

KONTAKT:

Brijot Imaging Systems, Inc., Orlando

Jo Roberts, +1-407-968-7967 (tel./GSM)

jroberts@brijot.com

ali

Material za novinarje in prikaz na voljo na http://www.brijot.com