O-STA

Karitas nadaljuje z zbiranjem vlog in pomoči za prizadete ob zadnjih neurjih

Do 26. julija so na lokalnih Karitas prejeli skupno že 160 vlog za pomoč gospodinjstvom iz različnih delov države. Od tega so prejeli 21 nujnih prošenj za takojšnjo pomoč in obnovo domov in 139 prošenj za pomoč pri obnovi osnovnih življenjskih pogojev in preprečevanju nadaljnje škode. Vloge za pomoč so večinoma prejeli iz naslednjih krajev in območij: Kančevci, Murska Sobota, Maribor z okolico, Koroška, Slovenske Konjice, Cerkno, Slovenska Bistrica, in Ptuj z okolico.

Sodelavci Karitas so obiskali najbolj prizadeta območja in stopili v stik s prizadetimi gospodinjstvi. Kdor bi želel oddati vlogo za pomoč ali potrebuje dodatne informacije, se lahko obrne na najbližjo župnijsko ali škofijsko karitas (www.karitas.si/mreza-karitas).

Vaša podpora v teh težkih časih je neprecenljiva. Vse ljudi odprtega srca še naprej vabimo k darovanju, saj se pravi obseg škode in stisk gospodinjstev šele kaže.

Svoj dar lahko posredujete na:

Slovenska karitas Kristanova ulica 1 1000 Ljubljana TRR: SI56 0214 0001 5556 761 Namen: POMOČ NEURJE Sklic: SI 00 624 Svoj prispevek pa lahko prispevate tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 in prispevate 5 EUR ali KARITAS10 na 1919 in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih.

Foto: Karitas