O-STA

Dataviz bo za nova pametna telefona M600 in P990 ponudil povezljivost z Microsoft Exchange ActiveSync; M600 in P990, izdelka podjetja Sony Ericsson, sta prva UIQ 3.0 pametna telefona, ki bosta serijsko opremljena s tehnologijo Exchange ActiveSync

MILFORD, Conneticut, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 19. julij 2006 - DataViz je danes objavil partnerstvo s podjetjem Sony Ericcson, s katerim bo na svojih novih M600 in P990 pametnih mobilnih telefonih UIQ 3.0, ki sta opremljena z operacijskim sistemom Symbian OS, omogočil povezljivost preko Microsoft Exchange ActiveSync. Na novih mobilnih telefonih je nameščena aplikacija Exchange ActiveSync za poštni predal in sinhronizacijo, ki jo poganja RoadSync podjetja DataViz in nudi varno, brezžično sinhronizacijo brez zahtevka (Direct Push) za prenos e-poštnih sporočil, koledarja, kontaktov in priponk iz Exchange serverja 2003. Tako DataViz kot Sony Ericsson sta uradna prejemnika licenc za protokol Exchange ActiveSync podjetja Microsoft.

Analitsko podjetje Radicati Group je objavilo, da 33% vseh svetovnih podjetij za komunikacijo znotraj podjetja trenutno uporablja Microsoft Exchange. Tržni delež Microsoft Exchange naj bi se po napovedih Radicati Group do leta 2009 povečal na 39%. Prav tako naj bi do leta 2009 število uporabnikov brezžične e-pošte med uslužbenci podjetij naraslo iz trenutnih 6,5 milijona na 123 milijonov*. Glede na predvideno rast uporabnikov Exchange-a v podjetjih in uporabnikov brezžične e-pošte, bo uporaba Exchange ActiveSync Sony Ericcsonu in DataVizu omogočila uporabo integrirane rešitve za e-pošto za več strank, ki za medsebojno komuniciranje v podjetju uporabljajo Exchange.

"Z vse večjim številom podjetij, ki izkoriščajo prednosti mobilne tehnologije Exchange Server 2003, bo naša RoadSync tehnologija telefonoma M600 in P990 omogočila enako sinhronizacijo, kot jo imajo telefoni, ki uporabljajo operacijski sistem Windows Mobile 5 in imajo nameščen paket za sporočanje in varnost (Messaging & Security Feature Pack)," je dejal Rob Hoxie, direktor poslovnega razvoja pri podjetji DataViz, Inc. "Novi napravi Sony Ericsson sta izdelka kakovostne znamke, uporabniku prijazna in omogočata funkcionalnost na nivoju podjetja, za katero verjamemo, da bo postala izjemno popularna in pomagala pri širjenju Exchange ActiveSync in e-pošte še večjemu številu strank."

"Varen dostop do e-pošte, koledarja in ostalih poslovnih podatkov so bistvene zahteve mobilnih zaposlenih, ki morajo vzdrževati komunikacijo s strankami in kolegi tudi ko niso v pisarni," je dejal Henrik Voigt, direktor in vodja divizije za podjetja pri Sony Ericssonu. "Sodelovanje z DataViz nam je omogočilo, da smo Exchange ActiveSync tesno povezali z našimi pametnimi telefoni in rešitvami."

O DataViz' Exchange ActiveSync

Exchange ActiveSync poštni predal in sinhronizacija, integrirana v nova mobilna telefona M600 in P990, temeljita na rešitvi RoadSync podjetja DataViz. Uporaba protokola Exchange ActiveSync, katerega licenca je bila pridobljena neposredno od Microsofta, nudi varno, brezžično sinhronizacijo brez zahtevka (Direct Push) za prenos e-poštnih sporočil, koledarja, kontaktov in prilog, vse v enem cenovno dostopnem, razširljivem in enostavnem paketu. Paket poveča storilnost končnih uporabnikov in obenem znižuje IT stroške, ob tem pa nudi enostavni dostop do e-poštnih sporočil ter tako odstrani potrebo po vmesni programski opremi in naročninah.

Kupci telefonov M600 ali P990 lahko svojega ActiveSync klienta registrirajo pri Dataviz. Za več informacij si poglejte www.dataviz.com/roadsyncse

O podjetju DataViz, Inc.

DataViz je eden od vodilnih proizvajalcev na področju razvoja in marketinga rešitev za kompatibilnost in produktivnost v povezavi z Office, ki vključujejo vrsto operacijskih sistemov, vključno s Palm OS, Pocket PC, Symbian OS, Java, Windows in Macintosh. Po ustanovitvi leta 1984 je DataViz začel poslovati z razvijanjem programske opreme za pretvarjanje datotek. Od takrat je svoje področje delovanja razširil na ponujanje rešitev, ki ustrezajo naraščajočim potrebam trga dlančnikov in mobilnih aparatov. Z rešitvami, ki vključujejo tudi nagrajeno mobilni programski paket Office, Documents To Go in Outlookovo brezžično sinhronizacijsko rešitev RoadSync, DataViz ponuja prvovrstne rešitve, ki program Microsoft Office približajo potrebam današnjih strokovnjakov in omogočajo takojšnji dostop to ključnih datotek in poslovnih podatkov. DataViz je član foruma Forum Nokia Pro, razvojnega programa Palm's Plugged-In, programa Ericsson's Core+ in je obenem tudi certificiran partner podjetja Microsoft, Symbian Platinum partner in član Orange Partner Premium. Poleg tega ima družba strateška partnerstva z družbami Microsoft, palmOne, Sony, Apple in drugimi vodilnimi v tej industriji, tako doma kot na tujem.*

Radicati Group, Inc. "TRŽNA ANALIZA MICROSOFT EXCHANGE IN OUTLOOK, 2005-2009 (MICROSOFT EXCHANGE AND OUTLOOK, MARKET ANALYSIS, 2005-2009)", februar 2005 "TRŽIŠČE ZA BREZŽIČNO EPOŠTO V PODJETJIH 2005-2009 (CORPORATE WIRELESS E-MAIL MARKET, 2005 - 2009)", september 2005

Vsi izdelki in imena podjetij so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov. (C)2006 DataViz, Inc.

DataViz, Inc.

Media: Jennifer Figueroa,

+1-203-874-0085, ext. 3071

jfigueroa@dataviz.com

or

Kristen Garvey,

+1-203-874-0085, ext. 3066

kgarvey@dataviz.com