O-STA

Pridobili 200 tisoč za investicije v športno infrastrukturo

render urbanega parka

Mestna občina Velenje je bila uspešna na Javnem razpisu za izbor sofinanciranja investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2023 in prejela finančna sredstva v višini 200 tisoč evrov. Sredstva bomo namenili za investicijo Urbani park in prenovo severne tribune v Rdeči dvorani Velenje.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je na podlagi razpisa izdalo sklep in nam dodelilo sredstva v skupni višini 200 tisoč evrov za investicije v športno infrastrukturo. Od 81 prijavljenih investicij smo bili uspešni s kar dvema prijavama.

Na razpis smo prijavili prvo fazo Urbanega parka oz. izgradnjo skejt poligona, igrišč za ulično košarko, spremljevalni objekt in servisne poti za poligon in igrišči. Vrednost prve faze projekta znaša 2 milijona evrov. V tem mesecu je izvajalec začel z gradnjo košarkarskih igrišč in objekta pri skejt parku, z deli pa bodo predvidoma zaključili v mesecu oktobru. S športnim objektom Urbani park bo v Velenju na voljo nova športna infrastrukturo za razvoj perspektivnih mladih športnikov v novih olimpijskih disciplinah in aktivno preživljanje prostega časa mladih. Za investicijo Urbani park smo iz sklopa 2, podsklopa A, prejeli 100 tisoč evrov.

V Rdeči dvorani Velenje načrtujemo prenovo severne tribune, ki je s 750 sedišči največja tribuna v dvorani in je po več kot 20 letih uporabe zelo dotrajana. S posodobitvijo sedežev in elektrifikacijo celotne tribune za hitrejše in enostavnejše zlaganje tribun se bo izboljšala izvedba športnih in drugih dogodkov, izkoriščenost površin in hkrati tudi uporabniška izkušnja obiskovalcev. Celotna investicija je ocenjena na dobrih 200 tisoč evrov in bo izvedena do konca oktobra. Za investicijo prenove tribune smo iz sklopa 1, podsklopa B, prejeli 100 tisoč evrov.

V Velenju poleg sofinanciranja športnih programov zagotavljamo, da imajo športniki dobre pogoje za treniranje, zato vsako leto iz občinskega proračuna znatna sredstva namenjamo za investicije, obnove, vzdrževanje in obratovanje športne infrastrukture ter za delovanje Športno rekreacijskega zavoda (ŠRZ) Rdeča dvorana.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje