O-STA

V Nucarnici na voljo nova orodja za izposojo

Mestna občina Velenje je Nucarnici, izposojevalnici stvari za trajnostno souporabo predmetov, v okviru projekta Zeleni list, namenila sredstva v višini tisoč evrov za nakup dodatnih orodij, po katerih je največ povpraševanja. Nova orodja - kotni brusilnik, motorna kosa in visokotlačni čistilec - bodo na voljo za brezplačno izposojo od danes, 23. oktobra, dalje.

Nucarnica trenutno ponuja 45 orodij in aparatov, ki si jih občani lahko brezplačno izposojajo ob včlanitvi v sistem. V šestih mesecih delovanja se je v sistem včlanilo že 165 občanov. Največ zanimanja je bilo za baterijski pralni sesalnik (12 izposoj), projektor (9 izposoj) in akumulatorsko teleskopsko žago (8 izposoj).

Nucarnica, ki deluje od aprila letos v prostorih Centra ponovne uporabe Velenje, omogoča občanom brezplačno izposojo različnih orodij in naprav, ki jih potrebujejo le občasno. Projekt spodbuja trajnostno ravnanje, zmanjšuje količino odpadkov in razbremenjuje družinske proračune. Uporabniki se lahko registrirajo in izposojajo predmete z ali brez članstva. Člani imajo brezplačno izposojo, pri čemer plačajo le varščino za vrednejše predmete, nečlani pa plačajo simbolno izposojnino.

V Nucarnici so za izposojo na voljo predmeti, razdeljeni v različne sklope: avdiovideo oprema, tehnika, orodja in pripomočki za urejanje okolice, pripomočki za zabave, potovanja in šport, mali kuhinjski aparati, gospodinjski aparati idr. Izposoja poteka prek spletne platforme oz. registracijskega sistema Nucarnica (lend-engine-app.com). Več informacij o projektu je na voljo na spletni strani: https://cpuvelenje.si/nucarnica/.

Mestna občina Velenje, ki nosi naziv Evropski zeleni list in je skupaj z Ljubljano in Kranjem del Misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest, je v okviru projekta Zeleni list financirala nakup najbolj iskanih predmetov. Kotni brusilnik Makita GA5080RX02, bencinska motorna kosa Honda UMS425 in visokotlačni čistilec HW1300 so že na voljo za izposojo.

Nucarnica, ki se nahaja v Centru ponovne uporabe Velenje (Šaleška cesta 2d), je odprta od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro. Ob sobotah in praznikih je center zaprt. Za več informacij so na voljo na telefonski številki 031 683 959 ali na e-naslovu info@cpu.velenje.si.

S temi novimi predmeti prispevamo k trajnostni viziji Nucarnice in povečujemo pestrost ponudbe.

Vabljeni k obisku!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje