O-STA

Razvajanje in nega telesa po poletju

Ponudba resorta vključuje vadbo joge, mindfullness meditacijo in dihalne vaje (foto Terme Sveti Martin)
Bazenski kompleks Temple of Life v Termah Sveti Martin (foto Terme Sveti Martin)
Savnanje blagodejno vpliva na imunski sistem (foto Terme Sveti Martin)
Sprostite svoje telo z regenerativno masažo (foto Terme Sveti Martin)

Poletje se poslavlja in s tem tudi dolgi sončni dnevi ter nepozabna doživetja. S hladnejšimi dnevi prihaja tudi čas, ko je nega kože, las in telesa še posebej pomembna. Izpostavljenost soncu in morski vodi lahko pustita svoje sledi, zato je ključno, da svojemu telesu namenite večjo pozornost ter mu tako povrnete vitalnost. V prehodnem obdobju, ki prihaja, pa lahko za dobro počutje poskrbite z obiskom wellnessa in športnimi aktivnostmi na prostem. Eden od predlogov za vikend oddih in nabiranje moči so idilične Terme Sveti Martin nedaleč stran od slovenske meje v hrvaški pokrajini Medžimurje.

Razvajanje telesa z masažami in savnanjem

Za obnovitev sijaja kožo nežno očistite, odstranite odmrle kožne celice ter jo nahranite z vlažilno kremo. V prehodnih mesecih prav tako ne pozabite na zaščito pred soncem, saj tudi v tem času sončni žarki lahko poškodujejo kožo. Na lase nanesite vlažilne maske, da jim povrnete vlago in preprečite lomljenje. Privoščite si tudi redno striženje konic, da bodo lasje zdravi in sijoči. V bazenskem kompleksu Temple of Life lahko uživate v termomineralni vodi, ki blagodejno vpliva na zdravje in dober spanec. Za sijočo kožo in dobro prekrvavitev pa obiščite Svet savn z bio, finsko in parno savno. Ali pa si privoščite poživljajočo, sprostitveno ali tajsko masažo.

Kaj je Healthness?

V medžimurskih termah sledijo Healthness konceptu, ki pomeni kombinacijo aktivnega počitka, dobrega počutja in ozaveščanja lastnega zdravja z namenom vzpostavitve ravnovesja telesa in duha. Prisluhniti svojemu telesu in prepoznati njegove potrebe je tisto, na kar ljudje pogosto pozabljamo, a je bistveno za ohranjanje zdravja in zadovoljstva. Terme Sveti Martin so kraj, kjer se sredi oaze gozdov in vinogradov prepletajo naravne in kulturne znamenitosti. Tako profesionalni kot tudi rekreativni športniki se z veseljem vračajo, saj je hotelski kompleks odlično izhodišče za pohodništvo in kolesarjenje in druge športne aktivnosti. Stoletna tradicija kopališkega turizma in ena najbolj zdravih termomineralnih vod v Evropi ter vrhunske wellness storitve jih uvrščajo med najboljše wellness resorte na tem območju.

Nega kože z naravno kozmetiko

V nego svojega telesa vključite naravno kozmetiko, ki ne vsebuje škodljivih kemikalij in umetnih dodatkov, prav tako pa je tveganje za draženje ali alergijske reakcije manjše. Hranilni rastlinski izvlečki bodo pomagali obnoviti kožo in jo zaščititi pred negativnimi vplivi, z uporabo okolju prijaznih izdelkov pa obenem prispevate k bolj trajnostni lepoti rutini. V Termah Sveti Martin gostom ponujajo kozmetične izdelke z eko certifikatom, ki so izdelani iz avtohtonih rastlinskih vrst in niso testirani na živalih.

Recept za poživljajoč kokosov piling telesa

Za povrnitev sijaja koži lahko preizkusite preprost kokosov piling, ki so ga pripravili v Termah Sveti Martin. Zmešajte mandljevo olje, sladkor in nekaj kapljic eteričnega olja kokosa. Nežno nanesite mešanico na kožo in s krožnimi gibi odstranite odmrle kožne celice. Kokosovo olje bo kožo navlažilo, sladkor pa bo poskrbel za nežno eksfoliacijo.

Privoščite si sprostitev in razvajanje telesa, da boste lažje kos novim izzivom, ki jih prinaša jesen. V medžimurskih termah bodo za vas poskrbeli z odličnimi tretmaji, izvrstno hrano in široko paleto aktivnosti. Več informacij najdete na: https://www.termesvetimartin.com/sl.