O-STA

Podnebju prijazno rajžanje po slovenskih Alpah - sedaj še enostavneje!

Čudovite novice za vse navdušence pohodništva v Sloveniji, ki bi se radi na pot odpravili na okolju prijazen način: Zuugle, iskalnik za gorske ture, dostopne z javnim prevozom, je od 4. septembra 2023 na voljo za brezplačno uporabo tudi v Sloveniji.

Zuugle se od leta 2022 uporablja že v Avstriji in na Bavarskem. Sedaj tudi v Sloveniji.

Zuugle kombinira gorske ture, ki so objavljene na spletu, z voznimi redi avtobusnih in železniških prevoznikov in vam jih prikaže v rezultatih iskanja.

Sedaj je torej možno poiskati gorske ture v slovenski alpski regiji, dostopne z javnim prevozom, z izhodiščem v Mariboru, Ljubljani, Beljaku, Gradcu in Celovcu, tudi za čezmejne relacije.

Slovenija v obdobju 2023/24 predseduje organizaciji CIPRA (Mednarodna komisija za varstvo Alp) in se ponaša z očarljivo alpsko krajino in kulturo. Je prva država na svetu, ki je prejela naziv zelene destinacije. To so le še dodatni razlogi, zakaj se veselimo iskalnika Zuugle Slovenija.

Zuugle je nastal v okviru nepridobitnega društva "Bahn zum Berg" s pomočjo subvencije avstrijskega Ministrstva za varstvo podnebja iz sredstev Alpske konvencije.

Martin Heppner, predsednik društva "Bahn zum Berg", projektni vodja in ustvarjalni um iskalnika Zuugle:

"Zelo nas veseli, da lahko Zuugle damo v uporabo vsem okoljsko osveščenim navdušencem pohodništva v Sloveniji in s tem olajšamo podnebju prijazen dostop do gor z vlakom in avtobusom. S tem bi radi prispevali k zaščiti občutljive alpske regije."

Za več in formacij lahko prenesete datoteko "Zuugle Slovenija" : https://www.bahnzumberg.at/pressemitteilung/podnebju-prijazno-rajzanje-po-slovenskih-alpah-sedaj-se-enostavneje/

www.zuugle.si

Pressekontakt Veronika Schöll (De, E)

presse(a)bahnzumberg.at

www.bahnzumberg.at

www.bahn-zum-berg.at

www.zuugle.at