O-STA

Kyocerini proizvodni obrati temeljijo na obnovljivih virih energije

Ljubljana, 29. 9. 2023 - Predsednik korporacije KYOCERA Document Solutions Inc., Hironori Ando, je oznanil, da je podjetje že aprila 2023 uspešno doseglo 100-odstotno preskrbo z obnovljivo energijo na dveh ključnih proizvodnih lokacijah za multifunkcijske naprave in tiskalnike. Omenjena obrata se nahajata v Vietnamu in na Kitajskem.

KYOCERA Document Technology Vietnam Company Co., Ltd. deluje kot večnamenski center, ki združuje funkcije raziskav in razvoja s proizvodnjo multifunkcijskih naprav in tiskalnikov. Nasprotno pa KYOCERA Document Technology (Dongguan) Co., Ltd. služi kot proizvodna baza za multifunkcijske naprave, tiskalnike ter bobne OPC*.

S prehodom na izključno obnovljive vire električne energije na teh dveh lokacijah je Kyocera opustila vse prejšnje vire električne energije in jih zamenjala z energijo, ki jo proizvajajo v obratih, certificiranih za okoljsko trajnost**. To je organizaciji omogočilo pridobivanje celotne potrebne energije iz obnovljivih virov.

Poleg tega si Kyocera Document Solutions prizadeva doseči 100-odstotno uporabo obnovljive energije v vseh svojih proizvodnih obratih. To nameravajo doseči z uporabo kombinacije energetsko varčnih proizvodnih naprav, namestitvami obnovljivih virov energije ter postavitvijo sončnih elektrarn na vseh drugih proizvodnih lokacijah, vključno s tistimi na Japonskem.

Za spodbujanje lastne proizvodnje zelene energije nameravajo postopoma širiti zmogljivosti za proizvodnjo sončne energije. Posledično se pričakuje, da bodo vsi proizvodni obrati do leta 2026 lahko zagotavljali približno 8,5 gigavatov električne energije na leto.

"Naše podjetje si je zastavilo dolgoročne okoljske cilje na podlagi ciljev Pariškega sporazuma, ki postavlja mednarodni okvir za boj proti globalnemu segrevanju. Eden od teh ciljev je doseči 100-odstotno obnovljivo energijo na vseh lokacijah Skupine do leta 2030 z izvajanjem konkretnih ukrepov, kot sta namestitev naprav za proizvodnjo sončne energije in pridobitev okoljskih certifikatov," je izjavil predsednik Ando in dodal: "Da bi prispevali k napredku in razvoju človeštva in družbe, bomo še naprej podpirali trajnostni razvoj podjetij naših strank, tako da bomo pobudo LIVING TOGETHER opredelili kot os vseh korporativnih dejavnosti v Kyoceri."

* Organic Photo Conductor

**Certifikati I-REC (Mednarodni certifikati za obnovljivo energijo), Certifikati TIGR (Svetovni certifikati za obnovljivo energijo)

#

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2022, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,8 bilijona jenov (približno 14,1 milijarde EUR). Kyocera je na Forbesovi lestvici največjih javnih podjetij na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 603 mesto in je uvrščena na seznam časnika Wall Street Journal "The World's 100 Most Sustainably Managed Companies. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Tel: (01) 5484 812

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si