O-STA

Applied Materials predstavlja strategijo za zmanjšanje stroškov sončne energije

SANTA CLARA--(BUSINESS WIRE)--5. septembra, 2006 - Podjetje Applied Materials NASDAQ:AMAT), vodilni ponudnik opreme in storitev za proizvajanje polprevodnikov in ploskih ekranov, je napovedalo svoj vstop na hitro-rastočem trgu sončno fotovoltaične opreme. Poleg tehnologije in storitev za polprevodnike in ploske ekrane, bo podjetje sedaj ponujalo tudi opremo, ki bo omogočalo strankam višjo učinkovitost pri uporabi sončne energije v proizvodnji ter tako pomagalo znižati stroške sončne energije.

"Panoga tehnologije za pridobivanje sončne energije je dosegla prelomnico na katero je podjetje Applied Materials čakalo, ko uporabniki sončne energije iščejo ekonomije obsega pri dobaviteljih, ki znajo zadovoljiti njihove potrebe po vsestranski podpori in jim lahko ponudijo napredne sisteme z željeno učinkovitostjo," je dejal Mike Splinter, predsednik in izvršni direktor podjetja Applied Materials. Kot je še dodal, nameravajo s prilagoditvijo obstoječe tehnologije in inovacijami minimizirati stroške pridobivanja sončne energije, tako da bo le-ta postala bolj pomemben globalni energetski vir.

Ob nenehni rasti porabe energije v svetu je po predvidevanjih podjetij na trgu pričakovati, da bo celotni trg opreme za pridobivanje sončne energije zrasel s približno ene milijarde ameriških dolarjev v letu 2006 na več kot tri milijarde dolarjev v letu 2010. Ta ocena pa ne vključuje dodatnih možnosti za rast v storitvenih dejavnostih.

"Naši sončno fotovoltaični proizvodi skupaj z našim časovnim načrtom za uvajanje nove tehnologije in storitev predstavljajo za podjetje Applied Materials zanimiv potencialni dejavnik rasti," je dejal član uprave, odgovoren za razvoj tehnologij pri podjetju. "Uspelo nam je sestaviti izkušeno ekipo, ki bo - skupaj z našo globalno prisotnostjo in vodilnim položajem na področju polprevodnikov in ploskih ekranov - strankam omogočila načrtovani prehod od manjših obratov z močjo 20 do 40 megavatov do naprednih kompleksov z močjo več gigavatov."

Na največjem sejmu s področja sončne energije, the European Photovoltaic Solar Energy Conference, ki poteka ta teden v nemškem Dresdnu, Applied Materials predstavlja več izdelkov PVD (glej opombo 1) in PECVD (1), kot tudi postopke, tehnologije obdelave materialov in storitve za podporo izdelave različnih vrst sončnih celic (silicijev kristal ali tankoslojne). Ti vključujejo sistem za razprševanje ATON(TM), ki ga je podjetje Applied Materials že vgradilo pri številnih strankah po vsem svetu in kateri omogoča kvaliteten nanos, visok izkoristek in nižje stroške uporabe. Izpostaviti velja tudi PVD/CVD (1) sistem New Aristo(TM), tehnologijo PECVD in napravo Smartweb(TM).

"Prepričano smo, da je Applied Materials pravo podjetje ob pravem času in s pravimi tehnologijami, ki lahko vodi naslednji val rasti te panoge," je nadaljeval Splinter. "To je razburljivo novo poglavje v zgodbi o rasti podjetja Applied Materials in prepričani smo, da lahko naše izkušnje, izdelki in nanoproizvodne tehnološke rešitve pripomorejo k razvoju panoge in s čistejšo ter cenejšo energijo izboljšajo življenje ljudi."

V torek 5. septembra 2006 ob 16. uri po srednjeevropskem času bo podjetje Applied Materials organiziralo predstavitev, imenovano "Applied Materials Going Solar", na kateri bo razkrilo svoj razburljiv vstop v svet sončne energije. Prenos dogodka v živo bo možen po spletu na spletni strani podjetja www.appliedmaterials.com. Za tiste, ki predstavitve ne boste mogli spremljati v živo, bodo na voljo tudi ponovitve in avdio/MP3 posnetki. Ponovitve se bodo začele v sredo, 6. septembra, ob 2. uri po srednjeevropskem času, zaključile pa se bodo natanko dva tedna kasneje. Več informacij o podjetju Applied Materials in sončni tehnologiji, vključno z rezultati ekskluzivne potrošniške raziskave podjetja Harris, lahko najdete v spletnem novinarskem središču na naslovu http://appliedmaterials.com/news/solar_strategy.html.

Opozorilo glede napovedi (Safe Harbor Statement)

Poleg navedb dejstev to sporočilo za javnost vsebuje napovedi o vstopu podjetja Applied Materials na trg sončno fotovoltaične opreme, možnostih rasti, strategiji za zmanjšanje stroškov pridobivanja sončne energije, razvoja produktov in razvoja podjetja kot celote; načrtovanem povečanju povpraševanja; in obetih za razvoj te panoge. ki so zasnovane na trenutnih pričakovanjih, ocenah in analizah podjetja o prihodnosti poslovanja in razvoja področja storitev, zato so negotove. Te napovedi so izpostavljene znanim in še neznanim tveganjem in negotovostim, kar bi lahko povzročilo razlike med napovedmi in dejanskimi rezultati. Neznanke so: (a) povečanje povpraševanja v panogi, ki je podvržena več dejavnikom, vključno s splošnim stanjem svetovnega gospodarstva, stroškovno učinkovitostjo in prodajo fotovoltaičnih izdelkov v primerjavi z konvencionalnimi in drugimi alternativnimi viri energije, tehnološkimi inovacijami, dostopnostjo in cenami surovin, kot je silicij, razvojem panožnih standardov, spremembami zahtev strank in odjemalcev električne energije, vladnimi subvencijami in spodbudami za razvoj alternativnih virov energije ter geopolitičnimi negotovostmi; (b) zahteve strank glede kapacitet ter obseg njihovih investicij; (c) sposobnost podjetja Applied Materials, da natančno predvidi karakteristike ter izkoristi možnosti rastočega fotovoltaičnega trga; uspešno prilagodi svoje obstoječe izdelke ter razvije in proda nove izdelke, ki omogočajo večjo učinkovitost sončnih celic in znižanje stroškov; pridobiva, motivira in obdrži ključne uslužbence; zaščiti svojo intelektualno lastnino v ključnih tehnologijah; razvija, izdela in ponuja podporo za širok obseg izdelkov; integrira prevzeta podjetja; ohranja učinkovit nadzor nad stroški in pravočasno prilagodi strukturo stroškov podjetja s pogoji na trgu; in učinkovito upravlja s svojimi viri in proizvodnimi kapacitetami; in (d) ostala tveganja navedena v rednih poročilih podjetja Applied Materials Agenciji za trg vrednostnih papirjev. Vse napovedi temeljijo na ocenah uprave, projekcijah in domnevah na dan 5. septembra 2006 in podjetje Applied Materials ne prevzema odgovornosti za njihovo posodabljanje.

Applied Materials je vodilni svetovni ponudnik rešitev na področju nanoproizvodne tehnologije(TM) za elektronsko industrijo s široko paleto inovativne opreme, storitev in programske opreme. Pri Applied Materials s pomočjo nanoproizvodne tehnologije izboljšujejo način življenja. Več na www.appliedmaterials.com.

(1) CVD = chemical vapor deposition

(1) PVD = physical vapor deposition

(1) PECVD = plasma enhanced chemical vapor deposition

KONTAKT:

David Miller,

408-563-9582 (Business/Financial Media)

Betty Newboe, 408-563-0647

(Technical Media) Randy Bane, 408-986-7916 (Financial)