O-STA

Sunfilm in Applied Materials dosegata mejnik v panogi tehnologije za pridobivanje sončne energije s certifikacijo prve Tandem Junction SunFab™ linije na svetu

20. april 2009 06:59 UTC

SANTA CLARA, Calif. & GROSSROEHRSDORF, Nemčija --(BUSINESS WIRE)--
Sunfilm, AG in Applied Materials, Inc. sta danes objavila, da je prva tandem junction SunFab tankoplastna linija na svetu, postavljena v Grossroehrsdorf objektu Sunfilma, 14. aprila 2009 dosegla tovarniško sprejemljivost. Z uporabo 5,7m2 substratov, je linija izpolnila končno certifikacijo testa sprejemljivosti, s čimer je bilo potrjeno, da je izpolnila specifikacije za proizvodnjo sončnih fotovoltaičnih modulov z učinkovitostmi do 8%, kot tudi specifikacije za donos in celotno letno kapaciteto. Linija začenja s proizvodnjo v večjih količinah.


"Zadovoljni smo, da smo pokazali, da je tehnologijo tandem junction mogoče razširiti na večje panele in da je mogoče te panele višje učinkovitosti proizvajati v količinah, ki jih dela idealne za solarne naprave večjega obsega," je povedal Mike Splinter, predsednik in izvršni direktor Applied Materials. "SunFabove tandem junction linije so pomemben poslovni in tehnološki dosežek, s katerimi se je industrija še za korak približala temu, da dramatično spremeni način pridobivanja energije v svetu."

"To je pomemben mejnik v razširitvi naše tovarne," je povedal Wolfgang Heinze, izvršni operativni direktor in predsednik upravnega odbora Sunfilma. "Inženirske ekipe iz Sunfilma in Applied Materials so intenzivno sodelovale, da bi dvignile našo uspešnost na to impresivno raven. Ponosni smo na to, da imamo prvo tandem junction proizvodno linijo na svetu, kjer je bila dosežena ta certifikacija."

"To je izreden dosežek za Sunfilm in Applied. Dokazuje tehnično odličnost in našo sposobnost, da s sodelovanjem in izvedbo omogočimo uspeh našim strankam," je povedal Dr. Randhir Thakur, višji podpredsednik, generalni direktor SunFab Thin Film Solar
in Display Business Group. "Hiter prenos vodilne tehnologije v proizvodnjo je osnovna sposobnost podjetja Applied in ta mejnik je še eno dokazilo naše sposobnosti da hitro prenesemo tandem junction tehnologijo iz laboratorijev v komercialno proizvodnjo."

Tankoplastni tandem junction paneli uporabljajo 1/50 količine silicija na watt proizvedene elektrike, v primerjavi s tradicionalnimi solarnimi moduli, izdelanimi iz rezin kristalnega silicija. Z združitvijo tandem junction tehnologije z velikimi 5,7m2 substrati in kapacitetami za proizvodnjo večjih količin, Sunfilm pričakuje da bo zadostil širokemu spektru povpraševanja strank po celotnih, polovičnih in četrtinskih panelih, ki lahko znatno znižajo stroške sončne energije. Četrtinski 1,4m2 modul ustvarja do 115Wp, medtem ko bo celoten 5,7m2 panel prinašal okoli 450Wp.

"Zelo smo zadovoljni s tem dosežkom. S tem uspehom je tandem junction tankoplastni silicij postal realnost, Sunfilm pa je v položaju, da trgu ponudi okolju prijazen proizvod, ki dosega visoke kilovatne ure ob privlačnih stroških," je povedal Dr. Sven Hansen, izvršni naložbeni direktor Good Energies in predsednik nadzornega sveta Sunfilma.

"To je odlična novica za naše obstoječe in prihodnje stranke," je povedal Dr. Sicco W.T. Westra, glavni direktor za razvoj poslovanja Sunfilma.
"Začnemo lahko z dobavo naših proizvodov v večjih količinah. S skupno kapaciteto 120MWp na letni ravni med našo prvo proizvodno linijo in drugo proizvodno linijo, ki jo nameravamo začeti kasneje v tem letu, smo v močnem položaju, da izpolnimo povpraševanje na trgu."

Sunfilm AG sta konec leta 2006 ustanovila Good Energies in NorSun in se nahaja v mestu Grossroehrsdorf v Nemčiji. Podjetje razvija, proizvaja in trži fotovoltaične module, ki temeljijo na visoko učinkoviti tandem junction silicijevi tankoplastni tehnologiji. Moduli so veliki do 5,7m2, pri čemer so na voljo tudi moduli polovične in četrtinske velikosti. www.Sunfilmsolar.com

Applied Materials je vodilni svetovni ponudnik rešitev na področju nanoproizvodne tehnologije (TM) s široko paleto inovativne opreme, storitev in programske opreme za proizvodnjo polprevodnih čipov, ploščatih zaslonov, sončnih fotovoltaičnih celic, fleksibilne elektronike in energetsko učinkovitega stekla. Pri Applied Materials s pomočjo nanoproizvodne tehnologije izboljšujemo način življenja ljudi. Več na www.appliedmaterials.com.

Fotografije/multimedijska galerija na voljo na:
http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5943329&lang=en

Kontakti

Applied Materials
David Miller, 408-563-9582 (poslovni/finančni mediji)
Betty Newboe, 408-563-0647 (mediji)
Michael Sullivan, 408-986-7977 (finančna skupnost)
ali
Sunfilm
Dr. Sicco W.T. Westra, +49 35952 280 1200 (mediji)

Vir: Applied Materials, Inc.

Pametna multimedijska galerija

Fotografija

Sunfilm, AG in Applied Materials, Inc. sta objavila, da je prva tandem junction SunFab tankoplastna linija na svetu, postavljena v Grossroehrsdorf objektu dosegla tovarniško sprejemljivost. Appliedova SunFab tankoplastna linija uporablja PECVD sistem za nanos kritičnih silicijevih plasti, ki absorbirajo svetlobo, na 5,7m2 steklene substrate. (Fotografija: Business Wire)

Grafika
Logo

Oglejte si to novico in multimedijske vsebine na spletu na:
http://www.businesswire.com/news/home/20090419005070/en