O-STA

Calibre Energy vstopa v iraški Kurdistan s pomočjo sporazuma s Hawler Energy

WASHINGTON - (BUSINESS WIRE) - 15. september, 2006 - Calibre Energy, Inc. (Calibre, družba) je danes sporočila, da je s Hawler Energy, Ltd. sklenila dogovor o sodelovanju pri raziskovanju in izkoriščanju (dogovor) s Kurdistansko regionalno vlado v Iraku, ki se nanaša na hribovje Bana-Bavu (znano tudi kot Bina-Bawi). Calibre bo udeležena z 10% deležem. V skladu z dogovorom sta potrebna 2 milijona ameriških dolarjev predplačila, dodatna 2,5 milijona obveznosti iz dela in milijon dolarjev nagrade za uspeh, ki se plača ob zaključku prve vrtine.

Partnerji v Bana-Bavu dogovoru so Hawler Energy, Ltd., hčerinska družba Prime Natural Resources, zasebne družbe za raziskovanje naftnih in plinskih vrtin, s sedežem v Hustonu, Texas, ki sta jo ustanovili Elliot Associates, LP, sklad tveganega kapitala s sedežem v New Yorku, in Hillwood Development Corporation, zasebna družba za nepremičnine, nafto in plin, ki jo je ustanovil njen predsednik, H. Ross Perot, Jr. Mednarodni partnerji vključujejo Petoil, turško naftno in plinsko družbo s podružnicami v iraški regiji Kurdistan, in Oil Search Limited, v borzno kotacijo uvrščena avstralska družba za raziskovanje in razvoj naftnih in plinskih virov, s poslovalnicami v Jemnu, Egiptu in Libiji. Petroil je pri omenjenem projektu partner Hawler Energy, Ltd. v Iraku.

Bana-Bavu dogovor pokriva severni del z nafto in plinom bogatega pasu Zagros Fold in je približno 70 km severno od ogromnega, naftnega polja Kirkuk s kapaciteto 17 milijardam sodčkov, ki ga upravlja Irbil in je pod 100% nadzorom KRG. Območje je povezano z velikim Taq Taq naftnim poljem na jugu in s pred kratkim odkritim Tawke-1, 5000 sodčkov dnevno vrednim poljem, ki ga upravlja DNO ASA (Oslo:DNO.OL), neodvisna norveška družba za nafto in plin.

Bana-Bavu območje je 30 krat 10 km veliko hribovje, za katero družba pričakuje, da vsebuje primarne naftne rezerve v plasti triasa in sekundarni rezervni potencial v plasti zgodnje krede in jurski plasti. Začetna raziskovalna vrtina (Bina-Bawi-1) naj bi segala do ciljne globine 3050 m. Vrtina naj bi dosegla svojo končno globino približno 65 dni po začetku vrtanja.

"Sodelovanje s konzorcijem priznanih mednarodnih E&P strokovnjakov omogoča Calibre povečati število svojih naftnih virov in sodelovati v razvoju morebitnega naslednjega naftnega polja svetovnega ranga. Bana-Bavu dogovor je za Calibre odlična priložnost za sodelovanje pri raziskovanju območja visoke kvalitete z velikim potencialom zalog in relativno nizkim tehničnim tveganjem," je povedal Prentis B. Tomlison, Jr., predsenik in generalni direktor Calibre Energy. "Odločilna komponenta naše odločitve, da investiramo v ta projekt, je varna pot za izvoz nafte iz regije čez Turčijo v Sredozemlje."

"Kurdistan ima številna neizkoriščena in ogromna neraziskana območja, ki imajo pomemben naftni in plinski potencial. Čeprav je bilo v Iraku odkritih 73 naftnih in plinskih polj, se jih je do sedaj začelo izkoriščati do sedaj le 15," je nadaljeval Tomin. "Skupaj z našimi partnerji, verjamemo, da obstaja še veliko priložnosti za širok razpon nadaljnjih aktivnosti v regiji in smo zadovoljni, sodelujemo pri začetku tega razvoja."

Calibrova širitev v iraško regijo Kurdistan, državo s četrtimi največjimi dokazanimi rezervami nafte na svetu, nadaljuje uspešno vrtanje in oddajanje vrtin družbe, ki se je leta 2005 začelo na Barnett Shale v severnem Teksasu. Družba je prav tako razširila s svojim projektom raziskovanja in izkoriščanja naravnega plina iz skrilavca v Fayetteville Shale v Arkoma kotlini v Arkansasu.

S sedežem v Washingtonu DC in podružnico v Hustonu, Teksas, je Calibre Energy, Inc., družba usmerjena v zgodnjo fazo izkoriščanja naftnih in plinskih vrtin, osredotočena na ustvarjanje vrednosti za delničarje z razvojem nekonvencionalnih in neodkritih naftnih polj doma in na tujem s svojimi aktivnostmi v Barnett in Fayetteville Shales in Iraku-Kurdistanu.

Prosimo, obiščite našo spletno stran: www.calibreenergy.com

Calibre Energy, Inc.

O. Oliver Pennington, III,

202-223-4401

Fax: 202-223-4406