O-STA

Calibre Energy, Inc. je sporočila nove podatke o prvi vrtini v iraškem Kurdistanu

WASHINGTON & HOUSTON--(BUSINESS WIRE)--7. december 2006--Calibre Energy, Inc., (OTCBB:CBRE) ("Calibre"), neodvisno ameriško podjetje, ki se ukvarja z raziskovanjem in proizvodnjo zemeljskega plina in nafte, je sporočilo, da so v raziskovalni vrtini Bina-Bawi-1 dosegli globino 2.112 metrov (6.929 čevljev) in tako zaključili z uporabo zaščitne cevi 9 5/8" ter trenutno vrtajo do končne globine, ki je ocenjena na 2.900 metrov (9.514 čevljev). Bina-Bawi-1 je prva vrtina v Calibrovem načrtovanem raziskovalnem in razvojnem programu vrtanja več vrtin v Kurdistanu. Glavni cilji vrtine so kredne formacije, triasna formacija Quarchine in permska formacija Chiazaire.

Calibre pri vrtini Bina-Bawi-1 sodeluje prek Dogovora o delitvi raziskovanja in proizvodnje ("EPSA") s kurdistansko regionalno vlado ("KRG") Republike Irak v provinci Arbil, pod okriljem katere je struktura Bina-Bawi. Calibre ima prek dogovora o sodelovanju, sklenjenega s Hawler Energy Ltd., zasebno družbo za raziskovanje in izkoriščanje nafte in plina s sedežem v Houstonu v Teksasu, v EPSI 10-odstotni delež. Upravljalec je A&T Petroleum, hčerinsko podjetje v lasti turškega Petoila. Medtem ko ostali predeli Iraka ostajajo ugreznjeni v nasilje in nemir, je pol-avtonomna regija Kurdistan od uvedbe con brez letenja v letu 1991 najbolj mirna in stabilna regija v Iraku.

Struktura Bina-Bawi je 28 km krat 7 km velika antiklinala severozahodno od polja Taq-Taq, kjer sta Genel Enerji in Addax Petroleum pred kratkim objavila rezultate testiranj vrtine Taq-Taq 4, katere začetna skupna maksimalna stopnja pretoka v treh ločenih intervalih rezervoarjev za kredne formacije je bila 29.790 sodčkov na dan. Stopnje pretoka naj bi ovirala omejena zmogljivost objektov in naprav za testiranja na površini. Genel Enerji in Addax Petroleum trenutno vrtata poskusno vrtino in pričakujeta, da bo do prvega pritoka nafte s polja Taq Taq prišlo v letu 2007. Addax Petroleum je v svoji predstavitvi novembra 2006 ocenil, da je na polju Taq Taq trenutno dovolj zalog nafte za 1.2 do 2.7 milijard sodčkov, s pričakovanim izkoristkom 1.9 milijard sodčkov.

O CALIBRE ENERGY, INC.

Calibre Energy, Inc., s sedežem v Washington DC-ju in s poslovalnicami v Houstonu v Teksasu, je naftno in plinsko podjetje v začetnih fazah razvoja, osredotočeno na ustvarjanje vrednosti za delničarje skozi razvoj nekonvencionalnih in neizkoriščenih domačih in mednarodnih virov nafte in plina z domačimi operacijami v Barnett in Fayetteville Shales in mednarodnimi operacijami v iraškem Kurdistanu.

NAPOVEDNE IZJAVE

To sporočilo za javnost vsebuje napovedne izjave, kot so opredeljene v dopolnjenem Poglavju 27A ameriškega Zakona o vrednostnih papirjih iz leta 1933 in dopolnjenem Poglavju 21E ameriškega Zakona o trgovanju z vrednostnimi papirji iz leta 1934, glede pričakovanih rezultatov, ravni dejavnosti, dogodkov, trendov ali načrtov. Te napovedne izjave temeljijo na naših trenutnih pričakovanjih in projekcijah o takšnih pričakovanih rezultatih, ravneh dejavnosti, dogodkih, trendih ali načrtih. Te napovedne izjave ničesar ne jamčijo in so predmet znanih ali neznanih tveganj, negotovosti in domnev o nas, zaradi katerih bi se naši dejanski rezultati, ravni dejavnosti, dogodki, trendi ali načrti lahko materialno razlikovali od kakršnih koli pričakovanih rezultatov, ravni dejavnosti, dogodkov, trendov ali načrtov, kot jih podajajo ali implicirajo takšne napovedne izjave. V nekaterih primerih lahko napovedne izjave prepoznate po izrazih kot so usmeritev, lahko, bo, bi moral, bi lahko, bi želel, pričakuje, načrtuje, domneva, verjame, ocenjuje, nadaljuje ali po nikalnih oblikah teh ali katerih koli podobnih izrazov. Ker se nanašajo na naš posel na splošno, so med dejavniki, zaradi katerih bi se naši dejanski rezultati utegnili materialno razlikovati od naših pričakovanj, dejavniki, navedeni v našem letnem poročilu na Obrazcu 10-KSB, v drugih naših vlogah pri Komisiji za trg z vrednostnimi papirji, ter v ostalih javnih dokumentih in sporočilih za javnost. Bralce opozarjamo, naj se na naše napovedne izjave ne zanašajo v pretirani meri, saj le-te odražajo stanje v času, ko so bile objavljene. Takšne izjave ne predstavljajo nikakršnega jamstva za našo storilnost v prihodnje ali za prihodnje dogodke, mi pa ne prevzemamo nikakršne zaveze k razkrivanju ali spreminjanju teh napovednih izjav z namenom, da bi te odražale dogodke ali okoliščine, nastale po tem datumu.

Vabimo vas, da nas obiščete na spletni strani: www.calibreenergy.com

Calibre Energy, Inc.

O. Oliver Pennington, III,

202-223-4401

Fax: 202-223-4406