O-STA

Big Bang odpira svojo prvo trgovino v Bosni in Hercegovini

Ljubljana, Sarajevo 20. oktober 2023 - Big Bang nadaljuje z regijsko širitvijo in v Sarajevu odpira eno izmed svojih najsodobnejših trgovin in obenem tudi prvo v Bosni in Hercegovini. Uradna otvoritev trgovine, ki se bo razprostirala na skupno 900 m2 in bo zasnovana v skladu z najmodernejšimi smernicami, bo v sredo, 25. oktobra. Big Bang Sarajevo bo na enem mestu zbral najbolj "vroče" blagovne znamke iz sveta tehnologije in potrošniške elektronike, celotno ponudbo pa si kupci lahko že danes pogledajo na spletni strani www.bigbang.ba.

"Po lanskem prevzemu hrvaške Sancta Domenice, je širitev poslovanja v Bosno in Hercegovino logični naslednji korak v naši strategiji. Ker želimo biti dostopni čim širšemu krogu kupcev, smo našo prvo poslovalnico v BiH umestili ob eno izmed glavnih prometnic v Ilidži. Naš cilj je, da bo Big Bang Sarajevo postal najboljše prodajno mesto za zabavno in uporabno elektroniko v BiH, podobno kot nam je to uspelo z Big Bang Mega v Ljubljani. Naši načrti v BiH so zelo ambiciozni, saj želimo postati vodilni večkanalni trgovec s potrošniško elektroniko v regiji, samo v BiH pa želimo že v prihodnjem letu ustvariti blizu 10 milijonov evrov prihodkov," je povedal Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor Big Bang.

Nova trgovina Big Bang Sarajevo bo locirana na Rustempašina 12, Ilidža, odprta pa bo med ponedeljkom in soboto med 9. in 21. uro. Ob otvoritvi premierne trgovine v BiH je Big Bang za kupce pripravil tudi številne akcijske ponudbe za gaming opremo, računalnike, televizorje, velike in male gospodinjske aparate, mobitele in izdelke za osebno nego, popusti pa bodo za izbrane asortimaje dosegli do kar 30 odstotkov. Vzporedno z razvojem prodajne mreže v BiH, Big Bang načrtuje tudi številne nadgradnje spletne trgovine www.bigbang.ba, ki omogoča nakupe na do 24 obrokov, za vsa naročila nad 24,5 evra pa je kupcem na razpolago tudi brezplačna dostava.

Začetki Big Bang segajo v leto 1991, medtem ko se je blagovna znamka rodila dve leti kasneje, ko se je odprla prva trgovina v Ljubljani. S prevzemom uspešne trgovske družbe Sancta Domenica je Big Bang leta 2022 razširil svoje poslovanje in začel s konsolidacijo panoge v regiji. Družbe v Skupini Big Bang so samo v letu 2022 skupaj ustvarile že 244 milijonov evrov prihodkov, v Sloveniji, na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini pa so zaposlovale že prek 530 oseb.

Trenutno ima Skupina Big Bang v Sloveniji in na Hrvaškem že 26 poslovalnic. Prek spletnih strani www.bigbang.si in www.sancta-domenica.hr trenutno svoje izdelke prodaja že prek 100 podjetij, skupno pa je kupcem na razpolago že več kot 200.000 različnih artiklov.

Z modernizacijo prevzemnih točk, digitalizacijo poslovanja in hitre dostave v izbranih mestih, je Skupina Big Bang postala ena izmed najbolj sodobnih trgovin z zabavno in uporabno elektroniko v celotni regiji.