O-STA

To zimo bo Air France letel v 79 držav na 167 destinacij

Po poletni sezoni, ki jo je zaznamovalo veliko povpraševanje, zlasti po potovanjih na dolge razdalje, letalska družba Air France nadaljuje s širitvijo svojega globalnega letalskega omrežja. V zimski sezoni 2023/2024, ki bo trajalo od novembra letos do marca prihodnje leto, bo francoski letalski prevoznik letel na kar 167 destinacij - od tega bo 84 letov na dolge in 83 na srednje razdalje. Ljubljano bosta s Parizom povezovala od 1 do 2 leta dnevno, kar v povprečju pomeni do 11 letov na teden. Kot poroča Air France, bodo to zimo delovali z zmogljivostjo, ki bo primerljiva z zimo leta 2019.

Zmogljivosti v Severno Ameriko se bodo povečale za 20 %

V primerjavi z letom 2019 bo letošnja zima prinesla 20 % povečanje zmogljivosti letov v Severno Ameriko. V tem obdobju bo družba Air France imela do 212 letov na teden na 20 destinacij v Združenih državah Amerike, Kanadi in Mehiki. Letališče Raleigh-Durham (Severna Karolina) se je omrežju družbe Air France pridružilo 30. oktobra s tremi tedenskimi leti z letali Boeing 787-9. Raleigh-Durham je tako 14. destinacija družbe Air France v ZDA to zimo. Letalski prevoznik bo v zimski sezoni podaljšal tudi povezavo z Ottawo, ki je na seznamu letov že od junija letos. Z večjim številom letov ali zmogljivejšimi letali bodo okrepljene tudi storitve v Dallasu, Vancouvru, Bostonu in Montrealu. Prav tako je Air France od 29. oktobra v sklopu 90. obletnice letalske družbe preštevilčil lete med letališčema Pariz-Charles de Gaulle in New York-JFK. Leta AF015 in AF022 sta prevzela številki AF001 in AF002, kultni številki letov letala Concorde do leta 2003. Družba Air France bo okrepila svoje storitve tudi v Srednjo in Južno Ameriko. Novosti so dnevni let v San José (Kostarika), povečana zmogljivost letov v Bogoto (Kolumbija) in nova povezava na Karibih (en let tedensko med mestoma Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) in Saint-Martin).

Za 60 % se bo povečala tudi ponudba letov iz Azije in v Azijo

Čeprav so zmogljivosti v tej regiji še vedno pod ravnjo iz leta 2019, se bodo v primerjavi z zimo 2022/2023 povečale za 60 %, in sicer zaradi Kitajske in Japonske. Letalski prevoznik bo skozi celotno zimo ohranil dnevne lete v Peking, Šanghaj in Hongkong ter dodal drugi let na letališče Tokio-Haneda. Letošnjo zimo bo letalski prevoznik na dve tokijski letališči letel tudi do 16-krat na teden. Prav tako bodo to zimo ponovno uvedeni dnevni leti v Bangkok (Tajska), na to destinacijo pa bo v času največje sezone (januarja in februarja 2024) mogoče leteti do desetkrat na teden. Družba Air France je 29. oktobra 2023 začela leteti tudi v Abu Dabi (Združeni arabski emirati) v okviru sodelovanja z družbo Etihad Airways. Leti bodo na to destinacijo potnikom na voljo vsak dan, v Dubaj pa bodo lahko leteli 14-krat na teden.

Kratke in srednje dolge razdalje: več kot 660 letov dnevno

Letošnjo zimo bodo na področju potovanj na srednje razdalje vodilne naslednje povezave: med letališčem Paris-Charles de Gaulle in Tromsø (Norveška, 2 leta na teden od 28. oktobra 2023), Rovaniemi (Finska, 3 leti na teden od 2. decembra 2023 in do 7 letov na teden med božičnimi prazniki), Kittilä (Finska, 1 let na teden od 23. decembra 2023) in Innsbruck (Avstrija, 1 let na teden od 23. decembra 2023). V Krakov (Poljska) bo Air France v zimski sezoni letel trikrat tedensko z letalom Embraer 190.

Več informacij si lahko preberete na tej povezavi, vse aktualne informacije o letih pa najdete tukaj.