O-STA

Prvo mesto na državnem tekmovanju v turističnem vodenju

Turistična zveza Slovenije je letos pripravila že 10. tekmovanje v turističnem vodenju, namenjeno mladim od 15. do 29. leta. S tekmovanjem Turistična zveza Slovenije vzpodbuja mlade za poklic turističnega vodnika, ki je velikokrat prva in edina vez med obiskovalci in lokalnim okoljem ter zato neprecenljiv del turistične ponudbe kraja.

Tekmovanja, ki je potekalo 26. oktobra 2023 v Škofji Loki, eni najstarejših in najbolje ohranjenih srednjeveških mest v Sloveniji, sta se udeležila tudi dijaka programa Gastronomija in turizem Šole za storitvene dejavnosti Šolskega centra Velenje Lija Škarja in Benjamin Merzdovnik. Dijak Benjamin Merzdovnik, ki se je še enkrat izkazal kot zelo nadarjen mlad retorik, je s strokovno brezhibnim nastopom osvojil 1. mesto in zlato značko mladega turističnega vodnika.

O svoji izkušnji s tekmovanja je dijak Benjamin povedal: "Zmage na državnem tekmovanju sem bil zelo vesel, saj mi je bilo tekmovanje v velik izziv. V zadovoljstvo mi je bilo videti, kako se je poplačal ves trud trdih priprav na tekmovanje, ki so se začele že v lanskem šolskem letu. Ob tem se bi rad zahvalil mentorju Marku Gamsu za vse napotke, nasvete in pomoč ter Turistični zvezi Slovenije za priložnost doživeti, kako je biti "ta pravi" turistični vodnik."

Marko Gams

Šola za storitvene dejavnosti

Šolski center Velenje