O-STA

Film Šepet metulja prejel priznanje za prvih 25.000 gledalcev

Alen Pavar in Viktorija Martinovic
Alen Pavsar Ali Ogrizek Rok Skal
Alen Pavsar in Mateja Zorko Pavsar
Igor Pecoler Ali Ogrizek Alen Pavsar Mateja Zorko Pavsar Rok Skale
Petra Vidmar Alen Pavsar Mateja Zorko Pavsar Franci Plibersek
Petra Vidmar
Podelitev priznanja filmu Sepet metulja
Podelitev priznanja filmu Sepet metulja
Viktorija Martinovic Mateja Zorko Pavsar Maja Kavas Alen Pavsar Andreja Purger Tjasa Toporis Petra Vidmar

Celje, 10. november, 2023 - Včeraj je v celjskem Cineplexxu ekipa slovenskega filma ŠEPET METULJA prejela priznanje za preseženih 25.000 gledalcev. Najstniško romantično dramo si je v mesecu dni v kinematografih ogledalo že skoraj 38.000 gledalk in gledalcev. Filmsko priznanje je režiser filma Alen Pavšar prejel od vodje marketinga v Cineplexxu, Viktorije Martinović ter predstavnice Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, producentke Petre Vidmar.

"Izjemno sem ponosen na celotno ekipo, ki je ustvarjala film Šepet metulja. Že druga zlata rola za naš drugi celovečerni film je dokaz, da znamo narediti dober, gledljiv film z močnim sporočilom, ki ga gledalci sprejmejo z navdušenjem. Še toliko bolj pa sem vesel, da nam to uspeva v času, ko se filmi večinoma gledajo na spletnih platformah. K temu so seveda svoj delež prispevali tudi vsi partnerji s Slovenskim filmskim centrom in podjetjem MIK na čelu. Želel pa bi se zahvaliti tudi našemu distributerju Constantin Film in kino prikazovalcu Cineplexx za vso podporo in dobro sodelovanje", je ob prejemu priznanja povedal režiser Alen Pavšar.

"Film Šepet metulja govori o sanjah, vztrajanju in premagovanju ovir. Najlepša hvala režiserju Alenu Pavšarju in celotni ekipi ustvarjalcev in igralcev, ki so si upali sanjati, so vztrajali in premagovali ovire na poti ustvarjanja filma. V Cineplexxu Slovenija z največjim veseljem podpiramo slovenske filme in smo tudi sami ponosni, na vsak domači naslov, ki uspe v kino dvorane pripeljati veliko gledalcev. S ponosom podarjamo filmu Šepet metulja priznanje ob doseženih prvih 25.000 gledalcev in mu želimo, da poleti kot metulj do naslednje prelomnice" je ob predaji priznanja povedala Viktorija Martinović.

Podelitve so se poleg režiserja udeležili še, scenaristka in koproducentka Mateja Zorko Pavšar in producent Rok Skale, ožji del igralske ekipe Ali Ogrizek, Mitja Ritlop, Ana Praznik, Lara Kolar, Elyes Samba, Iztok Gartner, Urška Zver ter Patricija Piršič ter del tehnične filmske ekipe Igor Pečoler, direktor fotografije, Vladimira Skale kostumografinja in Blaž Sluga, lučkar.

Režiserju in filmski ekipi sta za doseženo priznanje čestitala tudi Franci Pliberšek, direktor podjetja Mik, po njem je namreč napisan osrednji lik direktorja, ki ga v filmu upodobi Branko Završan ter Simona Črep, ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije v Celju, katere dijaki sestavljajo dobršen del igralske in tehnične filmske ekipe. Podelitve se je udeležil tudi Mojmir Klovar, direktor Šolskega centra Celje.

Film Šepet metulja, v distribuciji Constantin Filma, je na rednem sporedu vseh slovenskih kinematografov.

Fotografije:

Foto: Brezplačne fotografije za objavo v vašem mediju si lahko prenesete na spodnji povezavi. Fotografije so namenjene izključno za poročanje o dogodku, ki je potekal v kinematografih Cineplexx. Uporaba le teh v kakršne druge namene je strogo prepovedana.

Avtor fotografij: Andraž Purg

WeTransfer fotografij iz dogodka: https://we.tl/t-nHhbAFErNl

O filmu:

Mladinski film Šepet metulja je zgodba o Janu, 17-letnem navdušencu mehatronike in najstniku avtistu. V razredu, ki ga vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka, Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. Režiser Alen Pavšar izpostavi, da "film pripomore k razbijanju stereotipov ter spodbujanju inkluzije in sprejemanja. Zgodba glavnih junakov je dokaz, da lahko vsak pripomore k bolj sočutnemu in raznolikemu svetu, ki sprejema vsakega posameznika, ne glede na njegove posebnosti. Čustev poln film je izjemna priložnost za povečanje ozaveščenosti in razumevanja avtizma. Vsak posameznik s spektrom avtizma namreč s seboj nosi edinstvene talente in perspektive, ki jih lahko prispevajo v svetu".

O filmski ekipi:

Film sta ustvarila Alen Pavšar, režiser in scenarist ter Mateja Zorko Pavšar, izvršna producentka in tudi avtorica knjige Šepet metulja, ki daje bolj poglobljen uvid v delovanje, razmišljanje, čutenje otrok / mladostnikov s spektrom avtistične motnje. Osrednjo vlogo v filmu Šepet metulja je odigral Ali Ogrizek, ki je glavnemu junaku vnesel tudi svoje osebne izkušnje z avtizmom. "Jaz sem se zelo zabaval med snemanjem filma, spoznal sem veliko novih prijateljev in sem vesel, da bodo ljudje videli tudi mojo izkušnjo. Na snemanju je bilo super, dal sem vse od sebe, čeprav sem tudi kdaj zadremal, pa so me počakali, med odmori pa smeha med ekipo res ni manjkalo. Vesel sem, da sem dobil toliko novih prijateljev, najtežje pa je bilo zadnji snemalni dan, ker je to pomenilo konec naših intenzivnih druženj". Ob njem v glavnih vlogah nastopajo še Mitja Ritlop, Lara Kolar, Elyes Samba Florest. Poleg glavnih mladinskih junakov v filmu igrajo tudi Ana Praznik (Bepop), Branko Završan, Urška Majcen, Tarek Rashid, Tina Gorenjak in številni dijaki ŠCC Srednje šole za strojništvo.

WWW.CINEPLEXX.SI CINEPLEX. NAS SVET KINA. OD LETA 1967.