O-STA

Mercedes-Benz na pariškem avtomobilskem sejmu 2006

Prvovrstna znamka na poti k uspehu

Slika je dostopna preko EPA (European Pressphoto Agency) in jo lahko brezplačno snamete na: http://www.presseportal.de/story.htx?firmaid=8233&keygroup=bi d

Pariz - Na letošnjem pariškem avtomobilskem sejmu pri Mercedes-Benzu prevladujejo vrhunski novi izdelki in tehnološke inovacije. Med izbranimi novostmi je nova generacija razreda CL, nova, visoko zmogljiva modela CL 63 AMG in S 63 AMG ter novi McLaren 722 Edition, ki svoj svetovni debi proslavljajo v glavnem mestu Francije. Med tiskovno konferenco je dr. Dieter Zetche, ki je od lanskega leta predsednik družbe DaimlerChrysler AG in na čelu skupine Mercedes Car Group, izrazil svoje zadovoljstvo z razvojem svetovno uspešne prvovrstne znamke.

"Trdo smo delali in veliko dosegli, zdaj pa žanjemo rezultate," je mednarodnim predstavnikom medijev povedal dr. Zetsche. "Naše stranke so potrdile, da sta se tako učinkovitost kot kvaliteta močno izboljšali. Od januarja do avgusta 2006 se je, v primerjavi z istim obdobjem v lanskem letu, prodaja povečala za približno enajst odstotkov. V prvi polovici leta je Mercedes Car Group ustvaril več kot 800 milijonov evrov dobička." Kakor koli že, porast prodaje v letu 2006 v primerjavi z letom 2005 je bila pričakovana.

K temu uspehu je med drugimi največ prispeval novi S-razred, ki so ga predstavili pred enim letom in je bil od svojega vstopa na trg v septembru 2005 prodan v več kot 77.000 primerkih. Kot najbolje prodajana serija med svetovnimi luksuznimi avtomobili, je S-razred v veliki prednosti pred svojimi tekmeci v vseh regijah sveta. V Parizu S-razred svoj debi proslavlja z novo razvitim 4MATIC stalnim pogonom na štiri kolesa. S S 320 CDI 4MATIC Mercedes-Benz prvič pri S-razredu ponuja kombinacijo dizelske moči in pogona na štiri kolesa.

Tudi druge serije modelov Mercedes-Benz ponujajo odlične rezultate. Družina SUV-jev, ki jo tvorijo R-, M-, GL- in G-razred, je v prvih osmih mesecih tega leta prodajo podvojila na več kot 103.000 enot, E-razred pa je od junija ponovno vzpostavil vodstvo v svetovni prodaji luksuznih poslovnih vozil. "Nova generacija E-razreda je vrhunska v vsakem pogledu. To bomo kmalu prikazali na neobičajno dolgem rallyju, ki se bo 21. oktobra začel tu, v Parizu, in se končal v Pekingu. Pokrili bomo razdaljo skoraj 14.000 kilometrov." To bomo izvedli s 33 modeli E-razreda z najnovejšo dizelsko tehnologijo in z nekaj standardnimi primerki, opremljenimi z našo ultra čisto BLUETEC tehnologijo, ki jo bomo v ZDA 15. oktobra predstavili z E 320 BLUETEC. Rally avtomobili bodo v Peking prispeli 17. novembra, po le 28 dneh, pravočasno za najpomembnejši kitajski avtomobilski sejem Autochina 2006."

CL-razred: javni debi mojstrovine med luksuznimi kupeji

Z novim CL-razredom, ki svoj javni debi proslavlja na pariškem avtomobilskem sejmu, Mercedez-Benz ponovno poudarja svoj vodilni položaj v segmentu luksuznih kupejev. Pri več kot 47.000 prodanih enotah po vsem svetu, je bil njegov predhodnik najbolje prodajani avtomobil v svojem razredu. Novi luksuzni kupe je opremljen z najmočnejšimi motorji iz Mercedesovih vrst: enota V8 CL-ja 500 razvije moč 285 kW (388 KM), medtem ko najsodobnejši biturbo V12 novega CL-ja 600 razvije kar 380 kW (517 KM) moči.

Svetovni debi SRL McLarna 722 Edition, CL-ja 63 AMG in S-ja 63 AMG

Novi Mercedez-Benz SRL McLaren 722 Edition izkazuje prvovrstne lastnosti dirkalnih vozil. S to novo različico modela Mercedes-Benz prikliče v spomin nepozabno zmago Sira Stirlinga Mossa za volanom Mercedes-Benza 300 SRL, s štartno številko 722 (ki predstavlja začetni čas 07:22), v klasični tekmi vzdržljivosti Mille Miglia leta 1955. Z najvišjo hitrostjo 337 km/h, 722 Edition še izboljša SRL, ki pa naprej ostaja v razponu modelov.

S CL-jem 63 AMG Mercedes-AMG v Parizu predstavlja admiralski model novega CL-razreda. To je njihov popolnoma samostojno razvit AMG 6,3-litrski V8 motor s 386 kW (525KM) in 630 Nm navora. Visoko tehnološka oprema tega luksuznega kupeja vključuje AMG-jevo športno vzmetenje, ki temelji na Active Body Control. CL 63 AMG je trenutni izbor strateške iniciative Mercedes-AMG 2006, ki je doslej predstavila deset novih avtomobilov. S-razred se zdaj predstavlja tudi s S 63 AMG in je opremljen z visoko tehnološkim motorjem 368 kW (525KM). Oba AMG modela pospešek iz nič na 100 km/h dosežeta v 4,6 sekundah, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.SLK "Edition 10": Razstavni avtomobil, ki obeležuje deseto obletnico Roadsterja

Deset let SLK-razreda - razlog za praznovanje pri Mercedes-Benzu. Na sejmu "Mondial de l�'automobile" v Parizu, družba predstavlja razstavni avtomobil "Edition 10" s številnimi razpoznavnimi oblikovalskimi lastnostmi, ki dajejo roadsterju športno in ekskluzivno avro.

Z matirano kovinsko sivo barvo se razstavni avtomobil za obletnico takoj loči od standardnega SLK športnega avtomobila in prikazuje trend barvnega sloga avtomobilov prihodnosti. Zunanjost zaznamujejo tudi temno siva platišča iz lahke litine z visokim leskom in desetimi kraki, ter široke pnevmatike velikosti 225/45 R 17 (sprednje) in 245/40 R 17 (zadnje). Platišča so dodatno okrašena s črno-sivimi emblemi Mercedesove zvezde. K ekskluzivnemi videzu razstavnega avtomobila "Edition 10" prispevajo tudi zasenčeni žarometi zadnjih luči.

V notranjosti sta voznik in sovoznik deležna izbora najboljših materialov. Sedeži in opora za roke v osrednji konzoli so oblečeni v usnje. Srebrne podloge pod središčnimi ploščami sedežnih blazin in naslonjal diskretno a učinkovito poudarjajo perforacije v usnju. Ta športni in elegantni črno-srebrni kontrast je še bolj poudarjen s srebrno nitjo, uporabljeno za okrasne šive na športnih sedežih SLK-ja. Obrobi strehe "vario" in zadnjega okna sta črne barve.

Kontakt

Johannes Reifenrath,

Tel.: +49 711 17-75834

johannes.reifenrath@daimlerchrysler.com

Spletna stran

Več novic na temo DaimlerChrysler dostopnih na: www.media.daimlerchrysler.com

Z E-razredom od Pariza do Pekinga Več o izjemnem potovanju od Pariza do Pekinga najdete na: http://www.e-class-experience.com

Za novinarske raziskave prosimo obiščite: http://www.paris-beijing2006.com

Uporabniško ime: mercedes-benz; Geslo: paris-beijing